ΑρχικήsecurityΗ EOS πλήρωσε 120.000 σε ethical hacker που εντόπισε κενά ασφαλείας

Η EOS πλήρωσε 120.000 σε ethical hacker που εντόπισε κενά ασφαλείας

Ερευνητές έχουν δείξει επανειλημμένος ότι πολλές blockchain πλατφόρμες και μεγάλα κρυπτονομίσματα έχουν σοβαρές αδυναμίες ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι αξίζουν δισεκατομμύρια. Έτσι εάν θέλετε να βγάλετε λεφτά αξιοποιώντας τις εξαιρετικές ικανότητες σας, ίσως θελήσετε να ακολουθήσετε τα βήματα αυτού του ερευνητή που βρήκε μια σειρά από κενά ασφαλείας στο γνωστό κρυπτονόμισμα EOS.

EOS

Μετά από εκτεταμένη ανάλυση, ο Γερμανός ethical hacker Guido Vranken βρήκε αρκετές ευπάθειες στο EOS network, τα ανακοίνωσε στο bug bounty program της πλατφόρμας και πληρώθηκε 120.000 δολάρια.

Ο Vranken λέει ότι ανακάλυψε 11 επιβεβαιωμένα ελαττώματα της πλατφόρμας την περασμένη εβδομάδα, και έχει ήδη λάβει τα 80.000 δολάρια από το συνολικό ποσό. Ο ίδιος έχει αναφέρει ευπάθειες στο παρελθόν και σε αλλά νομίσματα  όπως στο Ethereum, Ripple και Stellar.

Με τέτοιο ιστορικό που τον ακολουθεί ήταν αναμενόμενο να δεχτεί πρόταση από την EOS για να δουλέψει για αυτήν, όπως και τελικά έγινε. Ο Vranken δεν έχει κάνει δήλωση σχετικά με την απάντηση του.

Η EOS έχει δεχτεί έντονη κριτική στο παρελθόν για την έλλειψη ασφάλειας και τα glitches που έχει, παρά τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια που μάζεψε μέσα σε ένα χρόνο μέσω του initial coin offering (ICO).

Την περασμένη εβδομάδα μια κινεζική εταιρία με όνομα Qihoo360 που εξειδικεύεται στην ασφάλεια εταιρειών, βρήκε μια σειρά από ευπάθειες υψηλού κινδύνου στο mainnet του EOS πριν την επίσημη κυκλοφορία του που έγινε στις 2 Ιουνίου. Τότε η EOS υποσχέθηκε πως δεν θα κυκλοφορούσε το mainnet πριν διορθώσει όλα τα bugs, πράγμα που δεν τήρησε καθώς δεν υπήρξε καθυστέρηση της κυκλοφορίας.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν τα bugs που ανακάλυψε ο Vranken έχουν διορθωθεί, αλλά όταν μια start up έχει 4 δισεκατομμύρια στον λογαριασμό της, πιθανότατα αντέχει την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του προϊόντος της για λόγους ασφαλείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS