Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:16
Αρχική inet Η EOS πλήρωσε 120.000 σε ethical hacker που εντόπισε κενά ασφαλείας

Η EOS πλήρωσε 120.000 σε ethical hacker που εντόπισε κενά ασφαλείας

Ερευνητές έχουν δείξει επανειλημμένος ότι πολλές blockchain πλατφόρμες και μεγάλα κρυπτονομίσματα έχουν σοβαρές αδυναμίες ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι αξίζουν δισεκατομμύρια. Έτσι εάν θέλετε να βγάλετε λεφτά αξιοποιώντας τις εξαιρετικές ικανότητες σας, ίσως θελήσετε να ακολουθήσετε τα βήματα αυτού του ερευνητή που βρήκε μια σειρά από κενά ασφαλείας στο γνωστό κρυπτονόμισμα EOS.

EOS

Μετά από εκτεταμένη ανάλυση, ο Γερμανός ethical hacker Guido Vranken βρήκε αρκετές ευπάθειες στο EOS network, τα ανακοίνωσε στο bug bounty program της πλατφόρμας και πληρώθηκε 120.000 δολάρια.

Ο Vranken λέει ότι ανακάλυψε 11 επιβεβαιωμένα ελαττώματα της πλατφόρμας την περασμένη εβδομάδα, και έχει ήδη λάβει τα 80.000 δολάρια από το συνολικό ποσό. Ο ίδιος έχει αναφέρει ευπάθειες στο παρελθόν και σε αλλά νομίσματα  όπως στο Ethereum, Ripple και Stellar.

Με τέτοιο ιστορικό που τον ακολουθεί ήταν αναμενόμενο να δεχτεί πρόταση από την EOS για να δουλέψει για αυτήν, όπως και τελικά έγινε. Ο Vranken δεν έχει κάνει δήλωση σχετικά με την απάντηση του.

Η EOS έχει δεχτεί έντονη κριτική στο παρελθόν για την έλλειψη ασφάλειας και τα glitches που έχει, παρά τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια που μάζεψε μέσα σε ένα χρόνο μέσω του initial coin offering (ICO).

- Advertisement -

Την περασμένη εβδομάδα μια κινεζική εταιρία με όνομα Qihoo360 που εξειδικεύεται στην ασφάλεια εταιρειών, βρήκε μια σειρά από ευπάθειες υψηλού κινδύνου στο mainnet του EOS πριν την επίσημη κυκλοφορία του που έγινε στις 2 Ιουνίου. Τότε η EOS υποσχέθηκε πως δεν θα κυκλοφορούσε το mainnet πριν διορθώσει όλα τα bugs, πράγμα που δεν τήρησε καθώς δεν υπήρξε καθυστέρηση της κυκλοφορίας.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν τα bugs που ανακάλυψε ο Vranken έχουν διορθωθεί, αλλά όταν μια start up έχει 4 δισεκατομμύρια στον λογαριασμό της, πιθανότατα αντέχει την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του προϊόντος της για λόγους ασφαλείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...