ΑρχικήinetThe Fappening (2018): Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες της Shona McGarty

The Fappening (2018): Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες της Shona McGarty

Είστε έτοιμοι για μια ακόμα ιστορία από το The Fappening; Αυτή τη φορά θύμα των hacker έπεσε η γνωστή βρετανίδα ηθοποιός, Shona McGarty, που πρωταγωνιστούσε στη δημοφιλή σαπουνόπερα EastEnders.

Ο λογαριασμός iCloud που ανήκει στην 26χρονη ηθοποιό φέρεται να έχει παραβιαστεί με αποτέλεσμα να έχουν κλαπεί τουλάχιστον δύο φωτογραφίες της σε προσωπικές στιγμές.

Και οι δύο φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σε ιστότοπους που είναι γνωστοί για την διαρροή τέτοιου είδους προσωπικών φωτογραφιών στο πλαίσιο του The Fappening. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, μια από τις δύο εικόνες δείχνει την Shona McGarty γυμνή στο κρεβάτι.

Στη περίπτωση της νεαρής βρετανίδας δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που έγινε το hack αλλά εφόσον κλάπηκαν από τον iCloud λογαριασμό της, θα είχαν μεταφορτωθεί αυτόματα από το iPhone της για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Fappening

Πληροφοριακά, τα iPhone έχουν ρυθμιστεί να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας στο cloud ορισμένων δεδομένων όπως οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από την κάμερα του κινητού. Εάν αποκτηθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό iCloud, τα δεδομένα διακυβεύονται και οι hacker μπορούν ανά πάσα στιγμή να τα κλέψουν.

Το The Fappening, ουσιαστικά, βασίζεται σε αυτή τη μεθοδολογία όπου hacker παραβιάζοντας τους cloud λογαριασμούς κλέβουν φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές διασημοτήτων και στη συνέχεια τις διαρρέουν στο διαδίκτυο.

Η Shona McGarty δεν έχει κάνει καμία δήλωση επί του θέματος οπότε δεν είναι ακόμα σίγουρο αν το θέμα θα λάβει νομική διάσταση. Στο παρελθόν, προσωπικότητες που είχαν πέσει θύματα του The Fappening είχαν έρθει σε επαφή με το νόμο για την όσο το δυνατόν καλύτερη διευθέτηση του ζητήματος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS