ΑρχικήinetΈξι από τα δέκα smartphone που πωλήθηκαν πιο πολύ στις ΗΠΑ είναι...

Έξι από τα δέκα smartphone που πωλήθηκαν πιο πολύ στις ΗΠΑ είναι iPhone

Οι αποστολές νέων smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 11% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017.

Τα στοιχεία που έδωσε η Counterpoint δείχνουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια που οι πωλήσεις των smartphones έπεσαν κάτω από τις 40 εκατομμύρια μονάδες, αλλά παρά την πτώση, υπάρχουν ακόμα καλά νέα τουλάχιστον για ορισμένες από τις εταιρείες.

Η Apple είναι ο ισχυρότερος εκπρόσωπος του τριμήνου με αύξηση 16% σε ετήσια βάση, αρκετή για να βοηθήσει την Cupertino να εξασφαλίσει το 42% του μεριδίου αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Cupertino ελέγχει τώρα το 80% της κατηγορίας των smartphone που κοστίζουν 800 € στην αγορά, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Samsung, από την άλλη πλευρά, έπεσε 4% και έφτασε στο 22% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με την Counterpoint να σημειώνει ότι οι πωλήσεις του Galaxy S9 δεν ήταν πολύ ανεβασμένες. Σε αυτό το τρίμηνο αναμένεται αύξηση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Apple κατάφερε να πωλήσει 16 εκατομμύρια iPhone στο πρώτο τρίμηνο του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι παρά τις προβλέψεις των αναλυτών, το iPhone X πήγε καλά.

“Βλέπουμε τη συνεχιζόμενη κυριαρχία της Apple αφού είναι ο κορυφαίος πωλητής, με τις σειρές X και 8 να κρατούν τις κορυφαίες θέσεις και τις παλιότερες συσκευές Galaxy να μην απέχουν πολύ. Οι προ-πωλήσεις του S9 ήταν υποτονικές σε σύγκριση με τις πωλήσεις του S8 πέρυσι, αλλά πιθανότατα θα επιταχυνθούν τους επόμενους μήνες καθώς προσφέρονται πολύ καλές εκπτώσεις. Η Motorola τα έχει πάει καλά με το E4, λόγω του χαμηλού κόστους και των στερεών προδιαγραφών της “, δήλωσε ο Jeff Fieldhack, διευθυντής έρευνας.

Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα για την Apple είναι ότι από τα 10 καλύτερα smartphones στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο τα έξι είναι iPhone. Υπάρχουν τρία μοντέλα της Samsung, κανένα από τα οποία δεν είναι το Galaxy S9 και μία συσκευή της Motorola.

smartphone

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS