ΑρχικήsecurityΓιατί η εφαρμογή Facebook ζητάει άδεια «Superuser» στα Android;

Γιατί η εφαρμογή Facebook ζητάει άδεια «Superuser» στα Android;

AndroidΜετά από τα τελευταία σκάνδαλα με την διαρροή δεδομένων, θα περίμενε κανείς ότι το Facebook δε θα έκανε ακόμα κάτι πιο παρακινδυνευμένο. Φαίνεται όμως πως η εταιρεία συνεχίζει να συμπεριφέρεται πολύ ανεύθυνα σχετικά με την προστασία των δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών της, μη μπορώντας να κερδίσει πλέον εύκολα την εμπιστοσύνη τους.

Μια νέα σοκαριστική εξέλιξη έρχεται τώρα στο φως, καθώς όπως αποκαλύφθηκε η εφαρμογή Facebook για Android ζητάει από τους χρήστες δικαιώματα “superuser” στα τηλέφωνά τους. Για όσους δεν γνωρίζουν, η λειτουργία Superuser, επίσης γνωστή ως God Mode ή root access, μπορεί να εκθέσει τη συσκευή σας σε όλα τα είδη κινδύνων.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλοί ιδιοκτήτες Android smartphone, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους μέσω του Reddit και του Twitter. Έχουν επίσης δημοσιεύσει screenshots, που δείχνουν ότι η εφαρμογή ζητά πρόσβαση root “για πάντα”.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν οι εφαρμογές έχουν εγκατασταθεί μέσω ενός καταστήματος εφαρμογών τρίτων, κάτι τέτοιο δε ισχύει. Αυτό συμβαίνει στην επίσημη εφαρμογή που έχει εγκατασταθεί από το Google Play Store.

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν επισημάνει ότι θα μπορούσε να συμβαίνει λόγω του WhiteOps SDK (Via Bleeping Computer) που ενσωματώνεται στην εφαρμογή για την ανίχνευση απάτης μέσω διαφημίσεων. Αυτό το popup εμφανίζεται σε ορισμένες συσκευές για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Αργότερα, ένας εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε ότι το εν λόγω popup, οφείλεται πράγματι σε ένα coding error.

Μετά την αναφορά του συμβάντος, η εταιρεία έκανε την εξής δήλωση: «Δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε αυτού του είδους τις άδειες και έχουμε ήδη διορθώσει αυτό το ζήτημα. Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS