ΑρχικήReviewsΘα μπορούσε αυτό να είναι το πρώτο πραγματικό «all screen» τηλέφωνο

Θα μπορούσε αυτό να είναι το πρώτο πραγματικό «all screen» τηλέφωνο

screenΟ αντιπρόεδρος της Lenovo Chang Cheng παρουσίασε το σχέδιο ενός νέου τηλεφώνου στο κοινωνικό δίκτυο Weibo της Κίνας, που αποτελείται από μία οθόνη η οποία πλαισιώνεται από ένα εξαιρετικά λεπτό περιθώριο (bezel). Ενώ η Apple θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το iPhone X είναι ένα “all screen” τηλέφωνο, η περίφημη εγκοπή του χαλάει τον ισχυρισμό της.

Το σχέδιο του επερχόμενου Lenovo Z5 ακολουθεί την προηγούμενη έκδοση, ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το τηλέφωνο θα έχει εντυπωσιακό screen to body ratio σε ποσοστό 95%. Ο Cheng λέει επίσης ότι το Z5 θα περιλαμβάνει τέσσερις τεχνολογικές καινοτομίες. Δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα για περισσότερες λεπτομέρειες, ιδίως σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Lenovo θα χειριστεί μια υποτιθέμενη κάμερα στην μπροστινή οθόνη.

Το Mi Mix 2, για παράδειγμα, έχει 91,3 τοις εκατό οθόνη σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα του τηλεφώνου και είναι μεταξύ των καλύτερων αυτού του είδους, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί ένα πλαίσιο (bezel), για να φιλοξενήσει την κάμερα του τηλεφώνου στην οθόνη. Το concept του Apex της Vivo, χρησιμοποιεί μια αναδυόμενη selfie κάμερα για να βοηθήσει στην περικοπή των πλαισίων, αλλά κι αυτό χρειάζεται ένα παρόμοιο πλαίσιο για να κρύψει τον OLED display controller. Μόνο η Apple, μέχρι στιγμής, έχει βρει έναν τρόπο να το αποφύγει, με την αναδίπλωση του OLED panel πίσω από τον εαυτό του.

Αρκετές άλλες τεχνολογίες έχουν εισαχθεί τα τελευταία χρόνια για να επιτρέψουν τα λεγόμενα “bezel-less” μοντέλα τηλεφώνων. Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη είναι πλέον πραγματικότητα, όπως είναι και τα piezoelectric earpieces που είδαμε στο Xiaomi Mi Mix το 2016.

Η Lenovo αντιμετωπίζει σημαντικό ανταγωνισμό από άλλες τοπικές μάρκες όπως οι Huawei, Vivo, Oppo και Xiaomi. Ο τεχνολογικός γίγαντας θα ήθελε πολύ ένα τηλέφωνο που μπορεί να τραβήξει την προσοχή του κόσμου, όπως ένα αυθεντικό all screen μοντέλο.

Θα τα καταφέρει άραγε;

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS