ΑρχικήinetΗ Microsoft φέρνει το Ubuntu Linux στα Windows 10 ARM

Η Microsoft φέρνει το Ubuntu Linux στα Windows 10 ARM

LinuxΠριν από δύο χρόνια η Microsoft αποκάλυψε τα σχέδιά της για την προσθήκη ενός νέου Windows subsystem, που θα επιτρέπει τη λειτουργία Linux στα Windows 10. Αυτή η λειτουργία έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από τους προγραμματιστές, που ήθελαν το καλύτερο και από τα δύο λειτουργικά συστήματα. Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία πρόσθεσε επιπλέον την επιλογή εγκατάστασης Linux distros σε WSL απευθείας από το Windows Store.

Στο συνέδριο Developer 2018, η Redmond ανακοίνωσε επίσης ότι τα Windows 10 ARM WSL λαμβάνουν επίσης υποστήριξη για διανομές Linux όπως το Ubuntu (Via: Neowin). Ωστόσο, ακόμα και μετά από τις νέες και επερχόμενες αλλαγές, οι συσκευές x86 θα συνεχίσουν να μην υποστηρίζονται.

Μέχρι τώρα, η εφαρμογή Ubuntu στο Windows Store ήταν λειτουργική μόνο σε συσκευές x64, ενώ σε υπολογιστές ARM δεν λειτουργούσε.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα λειτουργικό demo του περιβάλλοντος εργασίας Ubuntu που τρέχει σε έναν υπολογιστή Windows 10 ARM.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά θα μπορούσε να κυκλοφορήσει από στιγμή σε στιγμή. Όταν συμβεί αυτό, θα μπορούμε να κατεβάσουμε το Ubuntu στον Windows 10 ARM υπολογιστή μας. Με την πάροδο του χρόνου, αναμένονται και άλλες διανομές Linux.

Για να προωθήσει τα Windows 10 ARM με πιο αποτελεσματικό τρόπο, η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης μια έγκαιρη προεπισκόπηση του ARM SDK 64-bit για τα Windows. Θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές ARM 64-bit που θα λειτουργούν εγγενώς σε συσκευές ARM.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS