Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 15:14
Αρχική inet Το Facebook εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συνδρομής

Το Facebook εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συνδρομής

FacebookΜετά το δημόσιο σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica, ο Διευθύνων Σύμβουλος και η Διευθύντρια της εταιρείας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε περιορισμό των ζημιών που προκλήθηκαν. Στην προσπάθειά τους αυτή, υπογράμμισαν το γεγονός ότι το βασικό μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας βασίζεται στη διαφήμιση. Με άλλα λόγια, για να καταστεί το Facebook προσιτό σε περισσότερους ανθρώπους, πρέπει να παραμείνει δωρεάν και να υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία νέα έκθεση από το Bloomberg, το Facebook έχει πραγματοποιήσει μια έρευνα αγοράς, για να διερευνήσει τις δυνατότητες μιας πληρωμένης έκδοσης της πλατφόρμας του. Η εταιρεία εξετάζει ένα μοντέλο που βασίζεται στη συνδρομή και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από άτομα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά να μην μοιράζονται τα δεδομένα τους.

Προς το παρόν, η πλατφόρμα μετρά περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες. Για την εξυπηρέτησή τους, θα μπορούσε να υπάρχει μια έκδοση που θα είναι δωρεάν και θα περιέχει διαφημίσεις. Ταυτόχρονα θα μπορούσε να υπάρχει μία άλλη, σαν το Netflix ή το Apple Music.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το Facebook έχει ήδη εξετάσει αυτό το μοντέλο στο παρελθόν, αλλά το απέρριψε για διάφορους λόγους.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά στο σημερινό σενάριο. Μετά το σκάνδαλο της CA, η εταιρεία βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση. Εάν μια επιλογή για Facebook επι πληρωμή είναι διαθέσιμη στους χρήστες, οι πιθανότητες είναι ότι όσοι από αυτούς ενδιαφέρονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους, θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πληρώσουν μία μικρή συνδρομή το μήνα αντί να εγκαταλείψουν εντελώς την πλατφόρμα.

Παρόλα αυτά, δεν είναι βέβαιο ότι το Facebook επί πληρωμή θα γίνει πραγματικότητα. Θα μπορούσε απλά να έχει την ίδια μοίρα με τα προηγούμενα σχέδια, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο Mark Zuckerberg έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι μια δωρεάν έκδοση του Facebook θα είναι πάντα διαθέσιμη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...

FBI: Hackers στέλνουν κακόβουλους δίσκους USB μέσω USPS

Οι hackers από την ομάδα ηλεκτρονικών εγκλημάτων FIN7 έχουν στοχεύσει διάφορες επιχειρήσεις με κακόβουλες συσκευές USB που λειτουργούν ως πληκτρολόγιο όταν συνδέονται...

Δωρεάν screen sharing λογισμικό επιτρέπει τη σύνδεση σε PC συνεργατών

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η...

Η πρωταπριλιά ακυρώνεται φέτος για την Google

Η φάρσες που σκαρώνει η Google κάθε πρωταπριλιά, είναι κάτι που οι περισσότεροι προσμένουν με ανυπομονησία. Και...

Η χρήση του Microsoft Azure Cloud αυξήθηκε κατά 775%

Εκτός από τις υπηρεσίες streaming, οι οποίες έχουν δει μία τεράστια αύξηση στην χρήση τους λόγω του...

Ψεύτικα sites δημιουργίας QR code κλέβουν Bitcoin

Ένα δίκτυο από Bitcoin-to-QR-code generators (sites που επιτρέπουν τη δημιουργία QR code για Bitcoin διευθύνσεις) έχει κλέψει...

Ο source code του Dharma ransomware πωλείται σε hacking forums

Ο source code του δημοφιλούς Dharma ransomware βρέθηκε προς πώληση σε δύο ρωσικά hacking forums το Σαββατοκύριακο.