ΑρχικήinetISP στην Ελλάδα: Ποιους να αποφύγετε

ISP στην Ελλάδα: Ποιους να αποφύγετε

Χθες με την δημοσίευση Internet Health Test: Μήπως μας κλέβουν Mbps; εξετάσαμε την ταχύτητα που δίνουν μερικοί ISP, και λάβαμε διάφορα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Σε συνέχεια λοιπόν αυτής της δημοσίευσης έρχεται η σημερινή. Ποιοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελλάδα το παρακάνουν; isp

Επειδή ο στόχος δεν είναι να αναφέρουμε εικασίες. Θα εξετάσουμε ποιοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου μπλοκάρουν την P2P κίνηση της γραμμής σας. Μερικοί πάροχοι χρησιμοποιούν τεχνικά μέτρα για να μπλοκάρουν την κίνηση του Bittorrent, σε όλους τους χρήστες τους χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για διάκριση μεταξύ των χρηστών που χρησιμοποιούν το BitTorrent για νομικούς σκοπούς.

Οι προγραμματιστές του προγράμματος BitTrend Azureus δημιούργησαν ένα plugin για την εφαρμογή τους, η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τις παρεμβολές των παρόχων. Το plugin επιχειρεί να ξεσκεπάσει τους ISPs που μπλοκάρουν πακέτα RST. Κάθε δέκα λεπτά, το plug-in ανιχνεύει από τον υπολογιστή σας τον αριθμό επαναφοράς σύνδεσης tcp και στη συνέχεια σας εμφανίζει τα αποτελέσματα.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να μοιραστούν ανώνυμα με έναν κεντρικό εξυπηρετητή, ο οποίος καταγράφει και διατηρεί έναν ενημερωμένο πίνακα των “Bad ISPs” ενημερώνοντας την κοινότητα του Bittorrent.

Τι μπορώ να κάνω;

Η υπηρεσία αναφέρει: “Αν χρησιμοποιείτε έναν από τους ακόλουθους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, παρακαλώ σκεφτείτε να βρείτε κάποιο νέο, καλύτερο.”

Ακολουθεί μια λίστα παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs) που πιστεύεται ότι προκαλούν προβλήματα στους χρήστες του BitTorrent, στο Online Gaming ή και σε άλλα P2P clients.

Εάν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα και έχετε λόγο να πιστεύετε ότι διαμορφώνουν την ταχύτητα της γραμμής σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βοηθήσετε άλλους και να προσθέσετε τις πληροφορίες στη λίστα. Ωστόσο, πριν το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις, για τα προβλήματα του NAT και ότι τα αποτελέσματά σας είναι ακριβή.

Δείτε την λίστα των “κακών” ISP. Συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα

https://wiki.vuze.com/w/Bad_ISPs

Αν έχετε κάτι να αναφέρετε καλό θα ήταν να το προσθέσετε σε αυτή την δημοσιευση μέσω του disqus και όχι στα social media. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προειδοποιήσετε άλλους χρήστες που διαβάζουν αυτή την δημοσίευση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS