Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:04
Αρχική inet Το Facebook είναι πλουσιότερο από ποτέ, παρά τα σκάνδαλα

Το Facebook είναι πλουσιότερο από ποτέ, παρά τα σκάνδαλα

FacebookΟ εφιάλτης της Cambridge Analytica, όπου μια εταιρεία δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να διέρρευσε πληροφορίες για εκατομμύρια χρήστες του Facebook, ίσως να έχει καταρρακώσει την εταιρεία, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα εμφανές, αν κρίνετε από τα τελευταία κέρδη της. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε μόνο τα κέρδη της, φαίνεται ότι το σκάνδαλο μάλλον βοήθησε την εταιρεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 11,97 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2018, καταρρίπτοντας τις προσδοκίες της Wall Street και αποδεικνύοντας ότι οι διαφημιζόμενοι δεν αποθαρρύνονται από τα προβλήματα του κοινωνικού δικτύου.

“Παρά την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων, η κοινότητα και οι επιχειρήσεις μας έκαναν δυναμικό ξεκίνημα το 2018”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg.

Απαντώντας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο Capitol Hill νωρίτερα τον Απρίλιο, ο Zuckerberg σημείωσε ότι το Facebook έχει «την ευθύνη να κρατήσει την κοινότητα ασφαλή», και αναγνώρισε ότι η εταιρεία δεν έχει κάνει αρκετά για να αποτρέψει τα εργαλεία της πλατφόρμας από το να υποστούν υποκλοπές.

«Αλλά έχουμε επίσης ευθύνη να συνεχίσουμε να προχωράμε», είπε. Και σε αυτό το Facebook είναι πιο κυρίαρχο από ποτέ. Εκτός από την αύξηση των εσόδων κατά 50% σε σύγκριση με το περασμένο έτος, η αύξηση των χρηστών άγγιξε το 13%, με το Facebook να αναφέρει 2,2 δισ. δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Και, σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν οι διαφημιστές εγκατέλειψαν το Facebook μετά τα πρόσφατα γεγονότα, η COO Sheryl Sandberg επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν παρατήρησε “σημαντική τάση” των διαφημιστών προς αποχώρηση.

Τι γίνεται όμως με τις πρόσφατες εικασίες ότι το Facebook μπορεί να σταματήσει να υποστηρίζει διαφημίσεις και να γίνει μια υπηρεσία επί πληρωμή; Ο Zuckerberg φαίνεται ότι δεν υποστηρίζει τελικά αυτή την ιδέα.

“Οι διαφημίσεις είναι ένα μεγάλο επιχειρηματικό μοντέλο που ευθυγραμμίζεται με την αποστολή μας… είναι κάτι για το οποίο, όλοι εμείς στο Facebook, είμαστε πολύ υπερήφανοι και πιστεύουμε ότι είναι ο σωστός τρόπος για να οικοδομήσουμε μια υπηρεσία”, ανέφερε.

Στο χρηματιστήριο η μετοχή του Facebook παρουσίασε πρόσφατα αύξηση άνω του 7 τοις εκατό, πράγμα που υποδηλώνει επίσης την ανοδική πορεία της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.