Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 00:02
Αρχική inet Η τιμή των ψηφιακών νομισμάτων έπεσε πολύ το Μάρτιο, αλλά ίσως ανακάμψει...

Η τιμή των ψηφιακών νομισμάτων έπεσε πολύ το Μάρτιο, αλλά ίσως ανακάμψει σύντομα

τιμήΤο Bitcoin, το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα, διαπραγματεύεται προς το παρόν στην τιμή των $ 7.076 – μείωση 7% τις τελευταίες 24 ώρες και μείωση κατά 34,6% σε μηνιαία βάση. Το δεύτερο σε δημοτικότητα νόμισμα, το Ethereum, έχει πέσει σε πολύ χαμηλότερη τιμή, στα 398 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες και έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του (55,1%) από την 1η Μαρτίου. Την ίδια μείωση γνώρισαν και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα.

Ένας λόγος για την πτώση των τιμών μπορεί να προέρχεται από ένα σύνολο κακών ειδήσεων, που σχετίζονται κυρίως με τον αυξημένο κανονιστικό έλεγχο των ICO (αρχικών προσφορών νομισμάτων) και των κρυπτοσυναλλαγών στις περισσότερες αγορές του κόσμου. Το γεγονός ότι το Facebook, η Google και το Twitter απαγόρευσαν τις διαφημίσεις που σχετίζονται με κρυπτοσυναλλαγές στις πλατφόρμες τους δεν βοήθησε επίσης την κατάσταση. Άλλες πρόσφατες ειδήσεις, όπως η φήμη για ένα νέο τσιπ για το Ethereum, καθώς και ένας σημαντικός τεχνικός δείκτης που ονομάζεται «death cross» στα γραφήματα του Bitcoin, έχουν σίγουρα συμβάλει σε αυτή την πτώση.

Υπάρχουν βέβαια και αρκετές θετικές ειδήσεις στον χώρο των κρυπτοσυναλλαγών, αλλά καμία από αυτές δεν αποδείχτηκε αρκετή για να αλλάξει αυτή την πτωτική τάση. Πρόσφατα, οι αναλυτές της Morgan Stanley είπαν ότι το Bitcoin θα μπορούσε να παρουσιάσει μια “ισχυρή ανάκαμψη”. Τα χρήματα εξακολουθούν να ρέουν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που σχετίζονται με το blockchain. Και υπάρχουν συναρπαστικά νέα για το αναπτυξιακό μέτωπο τόσο για το Bitcoin όσο και για το Ethereum, του οποίου ο συνιδρυτής Vitalik Buterin πρότεινε πρόσφατα έναν νέο τρόπο προώθησής του, που ονομάζεται Plasma Cash.

Αλλά εάν οι θετικές ειδήσεις δεν είναι αρκετές, τι είναι αυτό που χρειάζεται για να αποκτήσουν τα ψηφιακά νομίσματα μια πιο σταθερή βάση; Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου. Παρόμοιες καταστάσεις με ξαφνική άνοδο και πτώση της αξίας έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν και τα ψηφιακά νομίσματα έχουν αντιμετωπίσει σοβαρότερα θέματα από αυτά που προέκυψαν πρόσφατα.

ICO cooldown

Η απίστευτη έκρηξη του Ethereum το 2017 οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες που γίνονταν για συλλογή εσόδων (ICO) στην πλατφόρμα του, αλλά ο ενθουσιασμός μειώθηκε. Μόλις λίγους μήνες πριν, ήταν πολύ εύκολο για ένα αξιοπρεπές ICO να κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια. Τώρα οι επενδυτές το ξανασκέφτονται. Τα στοιχεία δεν το υποστηρίζουν ακόμα – ο tracker ICO της CoinDesk δείχνει μόνο μια μικρή πτώση στη χρηματοδότηση του ICO τον Ιανουάριο και τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο δεν είναι διαθέσιμα ακόμα – αλλά μετά από τρεις συνεχείς μήνες, κατά τους οποίους η χρηματοδότηση έφτασε τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ήταν ώρα για μία πτώση.

Υπάρχει ωστόσο ελπίδα για ανάκαμψη στον ορίζοντα. Ίσως τα τεράστια ICO της Telegram και του Rakuten, που προγραμματίζονται για φέτος, να αναβιώσουν τη σκηνή του ICO.

Το κύριο πρόβλημα με την εκτίμηση της τιμής των κρυπτοσυναλλαγμάτων όπως το Bitcoin και το Ethereum παραμένει: Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία δεν παράγουν έσοδα και επομένως υπόκεινται σε εικασίες σχετικά με την τιμή, η οποία συχνά πηγαίνει στα άκρα. Μπορεί το Bitcoin να γίνει μια μέρα μία παγκόσμια, φθηνή, ευρέως υποστηριζόμενη πλατφόρμα νομισμάτων και πληρωμών; Η εταιρεία Ethereum θα εκπληρώσει το όραμα της καθιέρωσης ενός παγκόσμιου υπολογιστή; Είναι πιθανό, αλλά η κερδοσκοπία εξακολουθεί να είναι πολύ πιο μπροστά από την τεχνολογία. Οι επενδυτές που εξακολουθούν να κρατούν τα νομίσματά τους ίσως βρουν κάποια παρηγοριά στους αισιόδοξους εμπειρογνώμονες και στο γεγονός ότι το κρυπτοσυνάλλαγμα ανακάμπτει πάντα μετά από μεγάλες περιόδους πτώσης. Ωστόσο ποτέ δεν υπάρχουν απόλυτες εγγυήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.