ΑρχικήHow ToWindows 7: Πως να ενεργοποιήσετε security updates χωρίς συμβατά antivirus

Windows 7: Πως να ενεργοποιήσετε security updates χωρίς συμβατά antivirus

Η μηνιαία κυκλοφορία Windows 7 (KB4088875) εισάγει μια νέα συμπεριφορά δανεισμένη από τα Windows 10 η οποία φέρνει νέους ελέγχους προστασίας από ιούς στο λειτουργικό σύστημα.

Με αυτούς τους ελέγχους, η Microsoft προσπαθεί να βεβαιωθεί ότι τα συστήματα με Windows 7 εκτελούν συμβατά antivirus, καθώς η εταιρεία αναφέρει ότι τα προβλήματα συμβατότητας μεταξύ του λογισμικού ασφαλείας και των τελευταίων ενημερώσεων ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση και τη σταθερότητα του υπολογιστή.

Τη δυσλειτουργία αυτή τη συναντήσαμε στα Windows 10 τον Ιανουάριο, όταν η Microsoft κυκλοφόρησε λύσεις ασφαλείας για τα Meltdown και Spectre, για να αποφευχθεί η εμφάνιση προβλημάτων σε συστήματα Windows.

Με άλλα λόγια, τα Windows ελέγχουν αν το σύστημά σας εκτελεί antivirus και ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτής της επαλήθευσης, αποφασίζει εάν οι ενημερώσεις ασφαλείας θα προσφερθούν στον υπολογιστή ή όχι.

Εάν το προϊόν ασφαλείας είναι συμβατό, όλα κυλούν τέλεια, διαφορετικά δεν μπορείτε να λάβετε νέες ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα παραμένει αδρανές και, ως εκ τούτου, εκτίθεται σε επιθέσεις που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες που προκύπτουν.

Windows 7

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να παρακάμψετε αυτούς τους ελέγχους και να ενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις ασφαλείας σε ένα σύστημα Windows 7, ανεξάρτητα από το antivirus που εκτελείται στο μηχάνημά σας. Περιττό να πούμε ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε λογισμικό εντοπισμού ιών, αλλά αν αυτό δεν σας καλύπτει, τότε αυτό το μικρό hack είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή σας.

Η Microsoft συνιστά να έρθετε σε επαφή με τον προμηθευτή antivirus για να ενεργοποιήσετε τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας.

Η ενεργοποίηση των ενημερώσεων ασφαλείας σε ένα σύστημα Windows 7 χωρίς υποστηριζόμενο antivirus είναι εύκολη και όλα καταλήγουν στο Registry Editor. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να επεξεργαστείτε το μητρώο, οπότε πρώτα απ ‘όλα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με ένα λογαριασμό διαχειριστή. Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, διότι εάν κάτι πάει στραβά, πρέπει να διασφαλίσετε την επιστροφή σε μια λειτουργική διαμόρφωση.

Πρώτα απ ‘όλα, ξεκινήστε το Registry Editor πατώντας το πλήκτρο Windows + R και πληκτρολογώντας “Regedit”. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδρομή:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\QualityCompat

Εάν αυτό το path δεν υπάρχει, είναι πιθανότατα επειδή δεν εκτελείτε whitelisted antivirus software. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το δημιουργήσετε χειροκίνητα, κάτι που δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Μόλις φτάσετε σε αυτήν τη διεύθυνση, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια νέα καταχώρηση. Επιλέξτε την καταχώριση QualityCompat, κάντε δεξί κλικ στο δεξιό πλαίσιο και μεταβείτε στο New > DWORD (32-bit) Value και ονομάστε το cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc. Πατήστε OK, κλείστε το Registry Editor και, στη συνέχεια, κάνε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να αποθηκευτούν όλες οι αλλαγές.

Την επόμενη φορά που θα τσεκάρετε για updates στο Control Panel, νέα patches θα είναι έτοιμα για λήψη.

Οι επόμενες ενημερώσεις για τα Windows 7 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο με το Patch Tuesday. Το πιο πιθανό είναι ότι η Microsoft θα άρει αυτόν τον περιορισμό τους ερχόμενους μήνες, αλλά μέχρι τότε, αυτό το μικρό hack είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνετε ασφαλείς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS