Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο
infosec

Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο

Η Google εισήγαγε επιπλέον δυνατότητες ελέγχου στους φορητούς υπολογιστές Chromebook, στους οποίους οι γονείς θα μπορούν πλέον να ορίζουν χρονικά...
Read More
infosec

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για...
Read More
infosec

e-volution awards 2019: Δύο βραβεία για την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών της cosmoONE

Δύο σημαντικές διακρίσεις για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν, απέσπασε η cosmoONE στα e-volution awards 2019, το θεσμό που...
Read More
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
Latest Posts

Email Validation: Πως να ελέγξετε εάν ένα email είναι πραγματικό ή πλαστό

Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε αν μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πραγματική ή πλαστή; Η προφανής λύση είναι να στείλετε ένα δοκιμαστικό email στην διεύθυνση αυτή και αν το μήνυμά σας δεν επιστρέψει πίσω μαζί με κάποιο error notification, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η διεύθυνση αυτή είναι πραγματική.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να έχουν διαμορφώσει ένα catch-all email address σύστημα, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα μηνύματα, ακόμη και αυτά που απευθύνονται σε μη ενεργά mailboxes, δεν θα επιστρέφονται στον αποστολέα.

Aς δούμε λοιπόν με ποιους άλλους τρόπους μπορούμε επιβεβαιώσουμε την εγκυρότητα ή μη μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ping it!

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το μήνυμα πηγαίνει σε ένα διακομιστή SMTP, ο οποίος στη συνέχεια αναζητά τις εγγραφές MX (Mail Exchange) που σχετίζονται με το domain του email του παραλήπτη.

Για παράδειγμα, όταν στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση kapoios@kapou.com, ο mail server θα προσπαθήσει να βρει τις εγγραφές MX για το domain kapou.com. Εάν υπάρχουν οι εγγραφές, το επόμενο βήμα θα είναι να καθοριστεί αν υπάρχει το συγκεκριμένο alias (το kapoios στο παράδειγμα μας) ή όχι.

Χρησιμοποιώντας μια παρόμοια λογική, μπορούμε να επαληθεύσουμε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον υπολογιστή μας, χωρίς στην πραγματικότητα να στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ας δούμε πως:

Steps

Ας πούμε ότι θέλουμε να επαληθεύσουμε εάν υπάρχει ή όχι η διεύθυνση tsiprasalexis@gmail.com:

Βήμα 1. Ενεργοποιήστε το telnet στα Windows ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο PuTTy. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, ανοίξτε την εφαρμογή iTerm.

Βήμα 2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

nslookup -type = mx gmail.com                                                                                                 

Έχοντας ορίσει το type ως MX, η εντολή μας θα εξαγάγει και θα απαριθμήσει τις εγγραφές MX του domain του email. Αντικαταστήστε το gmail.com με το domain της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσπαθείτε να επαληθεύσετε. email checker ping

Βήμα 3. Όπως παρατηρούμε, δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν πολλαπλές εγγραφές MX για ένα domain. Επιλέξτε κάποιον από τους διακομιστές που αναφέρονται στις εγγραφές MX, κατά προτίμηση αυτόν με τον χαμηλότερο αριθμό προτεραιότητας (στο παράδειγμά μας, τον gmail-smtp-in.l.google.com) και μιμηθείτε τη διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον υπολογιστή σας.

Για να το επιτύχετε αυτό, μεταβείτε στο παράθυρο γραμμής εντολών και πληκτρολογήστε τις παρακάτω εντολές κατά σειρά:

Για σύνδεση στον Server:
telnet gmail-smtp-in.l.google.com 25                                                                         

Χαιρετίστε τον Server:
HELO                                                                                                         

Xρησιμοποιήστε κάποια φανταστική διεύθυνση email, ως email αποστολέα:
mail from:<email@gmail.com>                                                                            

Πληκτρολογήστε τo email του παραλήπτη που θέλετε να ελέγξετε:
rcpt to:<tsiprasaleksis@gmail.com>                                                                           

Η απάντηση του διακομιστή για την εντολή ‘rcpt to’ θα σας δώσει μια ιδέα αν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι έγκυρη ή όχι. Θα λάβετε ένα «OK» εάν η διεύθυνση υπάρχει αλλιώς θα λάβετε ένα σφάλμα 550 όπως:

abc@gmail.com – Ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσπαθήσατε να προσεγγίσετε δεν υπάρχει.
support@gmail.com – Ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσπαθήσατε να προσεγγίσετε είναι απενεργοποιημένος.

Αυτό είναι! Εάν η διεύθυνση είναι έγκυρη, μπορείτε να εκτελέσετε reverse e-mail search για να βρείτε το άτομο πίσω από τη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *