ΑρχικήinetΠως ξέρει το Facebook καλύτερα από σας ποιοί είναι οι φίλοι σας;

Πως ξέρει το Facebook καλύτερα από σας ποιοί είναι οι φίλοι σας;

Πως ξέρει το Facebook ποιοι είναι οι φίλοι σας και μάλιστα καλύτερα από εσάς;! 

Πως ξέρει το Facebook καλύτερα από σας ποιοί είναι οι φίλοι σας;

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιεί ένα μείγμα από σύνθετη επιστήμη και μαθηματικά για να εμφανίσει την προτεινόμενη λίστα των φίλων σας!

Έχετε αναλογιστεί ποτέ πώς το Facebook μπορεί και  προβλέπει ακριβώς τους φίλους σας, μερικές φορές ακόμη και εκείνους τους οποίους έχετε από καιρό ξεχάσει?!

https://www.secnews.gr/102234/olh-h-python-language-se-mia-eikona/Δείτε ακόμα: Όλη η Python Language σε μια μόνο εικόνα… δες την!

Την περασμένη εβδομάδα, ένας Redditor ονόματι easyJet δημοσίευσε ένα thread στο Reddit στο οποίο ανέφερε ότι έκανε signed up με ένα email address που δεν χρησιμοποίησε ποτέ.. Μάλιστα δήλωσε ψευδή προσωπικά στοιχεία καθώς και λοιπές προσωπικές πληροφορίες.  Ωστόσο, το FαceΒοοk ήταν σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια και να του συστήσει έναν τεράστιο αριθμό γνωστών του στην πραγματική ζωή, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας με την οποία είχε βγει ραντεβού πριν  από 19 χρόνια!!!

 

FαceΒοοk

Πώς λοιπόν το FαceΒοοk γνωρίζει ποιοι είναι οι φίλοι σας; Μήπως απέκτησε πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και την λίστα με τα  ονόματα και τους αριθμούς των επαφών σας; Μήπως έτρεξε ένα reverse-image search της εικόνας σας;

Όχι. Το FαceΒοοk δεν επιχείρησε κάποιον ύπουλο ή κακόβουλο τρόπο για να βρεί τους φίλους μας. Χρησιμοποιεί έναν αρκετά πολύπλοκο ακαδημαϊκό τομέα που ονομάζεται. . . επιστήμη του δικτύου = network science.

Με λίγα λόγια, κάθε φορά που κάνετε sign up με έναν λογαριασμό στο FαceΒοοk , σας ζητά την άδεια να εξετάσει τα email contacts σας, αν είστε σε υπολογιστή, ή τα phone contacts σας, αν είστε σε smartphone. Όταν χορηγείται την άδεια, αναζητά τις επαφές σας για τους χρήστες που υπάρχουν ήδη στο network, και αναζητά  uploaded contacts που σχετίζονται με εσάς από τις άλλες επαφές.

​​ https://www.secnews.gr/102163/free-pdf-password-remover-software/Διαβάστε: Σπάστε τους κωδικούς των PDF με 4 Free Password Remover Software! 😉

Αυτό δίνει το FαceΒοοk μια βασική ιδέα για το ποιος είστε, τον κοινωνικό σας κύκλο. Αυτές οι πληροφορίες αποδεικνύονται τις περισσότερες φορές καλύτερες από τη μνήμη σας.

add-as-friend FαceΒοοk

Εξοπλισμένο με μια βασική ιδέα για σας, το Facebook αρχίζει να βελτιώνει τη βάση δεδομένων σας από εσάς τον ίδιο ζητώντας σας  περισσότερες πληροφορίες για τον εαυτό σας θέτοντας ερωτήσεις όπως: πού  πήγατε σχολείο, πότε γεννηθήκατε, σε ποιά πόλη ζείτε.

Ενα αγνοία σας, καθένα από αυτά τα πεδία που συμπληρώνετε στο προφίλ σας στο Facebook και κάθε αλληλεπίδραση που κάνετε μέσω αυτού του προφίλ διπλασιάζει αυτόματα την πηγή δεδομένων που τροφοδοτεί τους αλγόριθμους χαρτογράφησης του Facebook.

Μόλις το Facebook γνωρίσει την δομή του κοινωνικού σας δικτύου, μπορεί να το  αναλύσει και να προβλέψει (με εκπληκτική ακρίβεια), όχι μόνο τους ανθρώπους που είναι πιο πιθανό να γνωρίζετε τώρα, αλλά και τους ανθρώπους που είναι πιο πιθανό να γνωρίσετε στο μέλλον. Αυτό που κάνει το FB δεν είναι μαγεία, απλά παίζει με παραλλαγές και συνδυασμούς.

https://www.secnews.gr/102239/debian-linux/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε περισσότερα: Debian Linux : Κατανοώντας το Universal Operating System !

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε πως το Facebook σας έχει συστήσει έναν ξεχασμένο σας φίλο από τα παλιά, μην εκπλαγείτε!!…. αυτή είναι η δύναμη της στατιστικής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS