ΑρχικήsecurityΠως να προστατεύσετε τις γυμνές φωτογραφίες σας από τους hackers...

Πως να προστατεύσετε τις γυμνές φωτογραφίες σας από τους hackers…

Ο εφιάλτης των διασημοτήτων παγκοσμίως, “The Fappening’’, η μεγαλύτερη διαρροή προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο ξεκίνησε το 2014 αλλά εξακολουθεί να σπείρει τον φόβο καθώς οι hackers βρίσκουν πάντα τον τρόπο να αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς Cloud.

Οι πιο συνηθισμένες τακτικές που χρησιμοποιούν οι hackers είναι η παραβίαση των κωδικών πρόσβασης και τα phishing scams. Ενώ από τη μια η παραβίαση του κωδικού σας μπορεί να αποφευχθεί με τη προσθήκη ενός ισχυρού κωδικού από την άλλη τα phishing mails μπορούν να σας ξεγελάσουν πολύ εύκολα.hackers

Ανεξαρτήτως αν είστε διασημότητα ή όχι, είναι σημαντικό να προστατεύσετε τα αρχεία σας από τους hackers και παρακάτω θα μάθουμε τους ευκολότερους τρόπους που μπορείτε να το πράξετε.

  1. Πάντα να ελέγχετε για phishing scams. Οι παραβάτες λατρεύουν τη συγκεκριμένη μέθοδο καθώς μπορούν πολύ εύκολα μέσω -παραδείγματος χάρη- phishing emails να αποκτήσουν πρόσβαση στους Cloud λογαριασμού σας.
  2. Μην ανοίγετε συνδέσμους για τους οποίους δεν γνωρίζετε την προέλευση, όσο νόμιμοι και αν σας φαίνονται!

      3 Μην ανεβάζετε φωτογραφίες στο Cloud.

Από προεπιλογή, τα iPhones μεταφορτώνουν τις φωτογραφίες στο iCloud για λόγους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να  απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία (στα iPhones)  μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί και κωδικοί πρόσβασης> iCloud> Φωτογραφίες> iCloud Photo Library.

  1. Ενεργοποιήστε το two-factor authentication.

Εάν για κάποιο λόγο θέλετε όλες οι φωτογραφίες σας να αποθηκεύονται στο Cloud, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να γίνει αυτό και ταυτόχρονα να παραμείνετε ασφαλείς.

Αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών και στις περισσότερες περιπτώσεις υποστηρίζει την επαλήθευση μέσω SMS. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να λάβετε έναν κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που καταγράφεται μια προσπάθεια σύνδεσης, οπότε ακόμη και αν οι hackers αποκτήσουν πρόσβαση στα credentials σας, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κανένα αρχείο χωρίς τον κωδικό πρόσβασης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS