ΑρχικήsecurityJuice Jacking: Μπορεί η φόρτιση του κινητού σε δημόσιο χώρο να οδηγήσει...

Juice Jacking: Μπορεί η φόρτιση του κινητού σε δημόσιο χώρο να οδηγήσει σε hacking;

JackingΛόγω της συνεχούς προσπάθειας να καταστούν τα smartphones λεπτότερα, οι κατασκευαστές δεν είναι σε θέση να αυξήσουν σημαντικά την ικανότητα των μπαταριών των συσκευών. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, έχουν εγκατασταθεί θύρες φόρτισης USB σε δημόσιους χώρους. Ενώ μπορεί να φαίνονται σαν μια ευλογία, φέρνουν μαζί και μια κρυφή απειλή. Μιλώντας πρόσφατα στο CNN, ο Drew Paik, σύμβουλος της εταιρείας Authentic8, εξήγησε πως η απλή σύνδεση του smartphone σε μια θύρα USB ή φόρτισης μπορεί να μολύνει τη συσκευή σας με κακόβουλα λογισμικά. Τέτοια καλώδια φόρτισης USB μπορούν εύκολα να βρεθούν σε μέρη όπως αεροδρόμια, πάρκα, συνεδριακά κέντρα, αίθουσες αναμονής κλπ.

Το Juice Jacking είναι ένας κρυφός κίνδυνος!

Ο κίνδυνος του Juice Jacking, ένας όρος που ξεκίνησε το 2011. Αναρωτιέστε πώς λειτουργεί; Λοιπόν, δεν έχει σημασία το είδος του smartphone που χρησιμοποιείτε-μεταφέρει ισχύ και δεδομένα μέσω του ίδιου καλωδίου. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει σε hacker να δημιουργήσει ένα απλό πρόγραμμα εκμετάλλευσης και να εισάγει ένα κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή, αποκτώντας πρόσβαση στη θύρα USB παράνομα.

Από τεχνική άποψη, το διάνυσμα επίθεσης είναι η θύρα USB της συσκευής και ο συντελεστής έκθεσης βασίζεται στη συνειδητοποίηση του χρήστη και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Για να φέρουν την απειλή αυτή στο προσκήνιο και να εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες, στο DefCon 2011, οι ερευνητές ασφάλειας δημιούργησαν περίπτερα φόρτισης. Όταν δεν συνδέεται καμία συσκευή, η οθόνη LCD που έχει τοποθετηθεί στο σταθμό φόρτισης δείχνει “Free Cell Phone Charging Kiosk”. Ωστόσο, όταν μια συσκευή συνδεόταν, εμφανιζόταν μια προειδοποίηση κινδύνου.

Πώς όμως μπορούμε να φορτίσουμε με ασφάλεια μια συσκευή όταν είμαστε σε δημόσιο χώρο;

Μπορείτε να έχετε μια power bank ή επιπλέον μπαταρίες μαζί σας. Αυτή είναι η ασφαλέστερη και πιο βολική λύση. Η ασφαλής διαδρομή είναι να φορτίσετε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο φορτιστή που συνδέεται σε μια κανονική ηλεκτρική θύρα. Η εύρεση μιας ηλεκτρικής θύρας είναι πολύ εύκολη στις μέρες μας.

Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή πρώτα και μετά να την συνδέσετε. Η έρευνα έδειξε ότι η ενεργοποίηση της συσκευής δεν εκθέτει τα δεδομένα σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS