ΑρχικήinetΣύντομα η Google θα μπορεί να εντοπίζει καρδιακές παθήσεις, απλά εξετάζοντας τα...

Σύντομα η Google θα μπορεί να εντοπίζει καρδιακές παθήσεις, απλά εξετάζοντας τα μάτια

Η απάντηση για τον προσδιορισμό ορισμένων νοσημάτων, μπορεί να κρύβεται στα μάτια μας!

μάτιαΕρευνητές της Google και της θυγατρικής της εταιρείας που ασχολείται με την υγεία, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν δημιουργήσει με επιτυχία αλγόριθμους για να προβλέψουν αν κάποιος έχει υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπάρχει κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, απλά σαρώνοντας τα μάτια ενός ατόμου.

Οι ερευνητές της Google εκπαίδευσαν τον αλγόριθμο με εικόνες σαρωμένων αμφιβληστροειδών από περισσότερους από 280.000 ασθενείς. Με την ανασκόπηση αυτής της τεράστιας βάσης δεδομένων, ο αλγόριθμος της Google εκπαιδεύτηκε για να αναγνωρίσει τα πρότυπα που χαρακτήρισαν τα άτομα ως υψηλού κινδύνου.

Η επιτυχία αυτού του αλγορίθμου είναι ένα σημάδι συναρπαστικών εξελίξεων για το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης. Καθώς η Google βελτιώνει την τεχνολογία, θα μπορούσε μια μέρα να βοηθήσει τους ασθενείς να εντοπίσουν γρήγορα και οικονομικά τυχόν προβλήματα στην υγεία τους.

Αλλά δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε πολύ ακόμα. Ο αλγόριθμος δεν υπερέβη τις υπάρχουσες ιατρικές προσεγγίσεις, όπως τις εξετάσεις αίματος, σύμφωνα με την έκθεση της Washington Post. Οι αλγόριθμοι ήταν σε θέση να εντοπίσουν τον ασθενή με κίνδυνο σε ένα ποσοστό 70 τοις εκατό. Αυτό είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι τέλειο.

Η διαδικασία δεν έχει επίσης αναπαραχθεί ή επικυρωθεί σε σημείο που να μπορεί να γίνει ευρέως αποδεκτή στην επιστημονική κοινότητα. Και οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο η τεχνολογία της Google να αντικαταστήσει τη συμβατική, ανθρώπινη ιατρική στο εγγύς μέλλον.

Ο Maulik Majmudar, αναπληρωτής διευθυντής του Εργαστηρίου Μετασχηματισμού Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, δήλωσε στην Post ότι η ηλικία και το φύλο είναι καλοί προγνωστικοί παράγοντες του κινδύνου για μια τέτοια ασθένεια. Κι ενώ ο αλγόριθμος της Google είναι μια βελτίωση, η βελτίωση αυτή στις τρέχουσες πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης θα ήταν περιθωριακή στην καλύτερη περίπτωση.

Τούτου λεχθέντος, είναι σαφές ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πρόσθετη ευκολία και οικονομική προσιτότητα στη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS