ΑρχικήinetΠλέον έχετε τα Windows 10 πλήρως εγκατεστημένα στο Raspberry Pi 3

Πλέον έχετε τα Windows 10 πλήρως εγκατεστημένα στο Raspberry Pi 3

Η Microsoft προσφέρει ήδη το Windows 10 IoT Core για εγκατάσταση σε Raspberry Pi, αλλά χάρη στην πρόσφατη εκκίνηση των Windows 10 στο ARM, ένας εξειδικευμένος προγραμματιστής κατόρθωσε να εγκαταστήσει την πλήρη έκδοση του λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή.

Τα Windows 10 στο ARM είναι ένα από τα πιο πρόσφατα έργα της Microsoft και επιτρέπει την εγκατάσταση Windows σε συστήματα που υποστηρίζονται από επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως σε κινητές συσκευές.

Οι Snapdragon επεξεργαστές με ειδικές μικρές τροποποιήσεις είναι έτοιμοι να τρέξουν τα Windows σε υπολογιστή. Να σημειώσουμε οτι τα chipsets Snapdragon και τα Windows 10 στο ARM καθιστούν δυνατή για τις συσκευές να επιτύχουν εκπληκτική διάρκεια ζωής της μπαταρίας δηλαδή μία εβδομάδα ανά φόρτιση.Raspberry Pi

Ο Ολλανδός προγραμματιστής Bas Timmer, γνωστός στο Twitter ως @NTAuthority, κατόρθωσε να εγκαταστήσει αυτή την έκδοση του λειτουργικού συστήματος σε ένα Raspberry Pi 3 με έναν επεξεργαστή Broadcom BCM2837 ARMv8, αν και σε αυτό το σημείο, υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μερικά από αυτά είναι, παραδείγματος χάριν,  ότι τα Windows 10 στο ARM τρέχουν μόνο σε έναν από τους τέσσερις πυρήνες CPU, και αυτό προφανώς οδηγεί σε περιορισμένη απόδοση. Επιπλέον, ορισμένες φορές εμφανίζεται ένα σφάλμα που αναγράφει “unsupported processor” αν και αρχικά το λειτουργικό σύστημα λειτουργούσε πολύ καλά.

Στον αντίποδα, ένα από τα θετικά των Windows 10 στο ARM γενικότερα και των Windows 10 στο ARM που είναι εγκατεστημένα σε ένα Raspberry Pi 3 ειδικότερα είναι ότι καθιστά δυνατή την εκτέλεση του παλαιού λογισμικού Win32 ακριβώς όπως ένας επιτραπέζιος υπολογιστής.

Προφανώς, ένα τέτοιο έργο έρχεται με περιορισμούς υλικού που τελικά επηρεάζουν την απόδοση, αλλά αυτές είναι μόνο οι πρώτες ημέρες των Windows 10 στο ARM που τροφοδοτούν ένα Raspberry Pi 3 οπότε αναμένουμε πολλές βελτιώσεις σύντομα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS