ΑρχικήinetMeltdown και Spectre απειλούν τον Snapdragon 845 της Qualcomm

Meltdown και Spectre απειλούν τον Snapdragon 845 της Qualcomm

To Meltdown και Spectre φιάσκο επηρεάζει όχι μόνο επεξεργαστές της Intel, AMD και ARM, αλλά και προϊόντα που χρησιμοποιούν γνωστές εταιρείες όπως η Apple. Ο λόγος για την σειρά επεξεργαστών Snapdragon της Qualcomm.

Η Qualcomm επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι εργάζεται ήδη πάνω στα απαιτούμενα patches για τις δύο ευπάθειες ασφαλείας, αν και η εταιρεία δεν προσφέρει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το ποιο από τα chips της θα μπορούσαν να επηρεαστούν.

Οι επεξεργαστές Snapdragon για κινητά τηλέφωνα βασίζονται στην τεχνολογία ARM και επηρεάζονται από τις ευπάθειες Meltdown και Specter αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι με τους μετριασμούς που ήδη αναπτύσσονται, οι χρήστες δεν πρέπει να εκτίθενται σε επιθέσεις.Meltdown και Spectre

Η Qualcomm δεν έχει επιβεβαιώσει εάν ο επερχόμενος Snapdragon 845, που αναμένεται να τροφοδοτήσει τη σειρά Galaxy S9 της Samsung καθώς και άλλα κινητά τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας, είναι ευάλωτος σε Meltdown και Specter.

Η ARM, από πλευράς της, δήλωσε ότι το Cortex-A75 tech τσιπ επηρεάζεται από τις εν λόγω δυσλειτουργίες των Meltdown και Spectre, επίσης.

Το γεγονός αυτό πιθανότατα να προκαλεί καθυστέρηση του Snapdragon 845, το οποίο αναμενόταν να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 –τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου- στα νέα smartphones της Samsung. Αν και δεν υπάρχει επιβεβαίωση πιθανής καθυστέρησης, δεδομένου ότι το τσιπ δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο κοινό, η Qualcomm πιθανότατα να αντιμετωπίζει την παρούσα στιγμή το πρόβλημα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Επομένως, το ζήτημα θα έχει επιδιορθωθεί πριν φτάσουν οι επεξεργαστές στο ευρύ κοινό.

Ο επεξεργαστής Snapdragon 845 θα τροφοδοτήσει επίσης τα Windows 10 στις συσκευές ARM (επίσης γνωστά ως υπολογιστές Always Connected) που θα κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το έτος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS