ΑρχικήinetSamsung, LG και HTC κατά της Apple για την επιβράδυνση μπαταριών

Samsung, LG και HTC κατά της Apple για την επιβράδυνση μπαταριών

Η επιβεβαίωση της Apple για εκούσια επιβράδυνση των παλαιότερων iPhone μοντέλων με υποβαθμισμένη μπαταρία πυροδότησε την δημόσια αντίδραση με πολλές αγωγές να έχουν γίνει κατά της εταιρείας παγκοσμίως.

Και ενώ η Apple καίγεται, οι αντίπαλες Android εταιρείες βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν λάδι στη φωτιά επιβεβαιώνοντας ότι εκείνες δεν ακολουθούν τέτοιου είδους πρακτικές στις παλιότερες συσκευές τους.

Συγκεκριμένα, η Samsung, η LG, η HTC και η Motorola έχουν αποκλείσει όλες τις πιθανότητες επιβράδυνσης των παλαιότερων μοντέλων τονίζοντας ότι η μείωση της ταχύτητας της CPU δεν είναι η σωστή επιλογή.Apple

Η HTC δήλωσε ότι «αυτό δεν είναι κάτι που κάνουμε» ενώ η Motorola εξήγησε ότι «δεν εξαρτάται η απόδοση της CPU από τις παλαιότερες μπαταρίες». Η LG ανέφερε ότι « Ποτέ δεν το κάναμε και ούτε πρόκειται. Μας ενδιαφέρει η γνώμη των πελατών μας». Η Samsung, από πλευράς της έδωσε μια πιο λεπτομερή απάντηση:

«Η ποιότητα του προϊόντος ήταν και θα είναι πάντα η κορυφαία προτεραιότητα της Samsung Mobile. Εξασφαλίζουμε εκτεταμένη διάρκεια ζωής των κινητών συσκευών μέσω λήψης μέτρων ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων τα οποία περιλαμβάνουν αλγόριθμους λογισμικού που συγκρατούν το ρεύμα φόρτισης της μπαταρίας και τη διάρκεια φόρτισης. Δεν μειώνουμε την απόδοση της CPU μέσω ενημερώσεων λογισμικού κατά τη διάρκεια των κύκλων ζωής του τηλεφώνου.»

Στον αντίποδα, η Apple ζήτησε συγγνώμη για την επιβράδυνση των παλαιότερων μοντέλων iPhone σε πρόσφατη δήλωσή της, υπόσχεται περαιτέρω πληροφορίες σε μελλοντικές ενημερώσεις iOS, ενώ ανακοίνωσε έκπτωση στην αντικατάσταση μπαταριών από 79 σε 29 δολάρια.

Μέχρι στιγμής, εκκρεμούν 10 αγωγές ενάντια της Apple μετά το φιάσκο με την μπαταρία, με μια από αυτές να απαιτεί αποζημίωση αξίας 999 δισ. δολαρίων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS