ΑρχικήHow ToΠως να αλλάξετε το εικονίδιο (που αναβοσβήνει) μιας εφαρμογής στα Windows

Πως να αλλάξετε το εικονίδιο (που αναβοσβήνει) μιας εφαρμογής στα Windows

Οι χρήστες Windows είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα εικονίδια της γραμμής εργασιών τους που αναβοσβήνουν κάθε φορά που ανιχνεύεται νέα δραστηριότητα στις εφαρμογές, αλλά λίγοι γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το πραγματικά προσαρμόσιμο χαρακτηριστικό.

Από προεπιλογή, κάθε φορά που ανιχνεύεται νέα δραστηριότητα μέσα σε μια εφαρμογή, το εικονίδιο της αναβοσβήνει 7 φορές γρήγορα και 3 φορές πιο αργά και στη συνέχεια ενεργοποιείται το μόνιμο πορτοκαλί φόντο για να σας ενημερώσει ότι χρειάζεται την προσοχή σας.

Παρόλο που η Microsoft δεν προσφέρει επιλογές για την προσαρμογή αυτών των αναλαμπών, μπορείτε να επιλέξετε πόσες φορές θέλετε το εικονίδιο να αναβοσβήνει με πορτοκαλί χρώμα χρησιμοποιώντας ένα πολύ απλό κόλπο. Το ίδιο τέχνασμα λειτουργεί με τα Windows 7 και τα Windows 8 καθώς και στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 Fall Creators Update (έκδοση 1709).Windows

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) στα Windows 10 απλά πληκτρολογώντας το regedit στο μενού Έναρξη – τα δικαιώματα διαχειριστή απαιτούνται για την πραγματοποίηση αλλαγών, ώστε οι χρήστες με τυπικούς λογαριασμούς να μην μπορούν να τροποποιήσουν τον αριθμό των αναβοσβήσεων των εικονιδίων του taskbar τους.

Αυτό που είναι επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι σας συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των ρυθμίσεων του μητρώου σας προτού ξεκινήσετε τις διαδικασίες. Κανονικά, δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε καθόλου προβλήματα, αλλά αλλάζοντας την αξία ορισμένων εγγραφών μητρώου θα μπορούσε να επηρεάσει τη σταθερότητα και την απόδοση του συστήματος, ενώ με ένα αντίγραφο ασφαλείας μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στην προηγούμενη διαμόρφωση εάν κάτι πάει στραβά.

Μόλις εκτελέσετε το Registry Editor, κατευθυνθείτε προς την ακόλουθη διαδρομή (η ενημερωμένη έκδοση Windows 10 Fall Creators συνοδεύεται από μια γραμμή διευθύνσεων στην κορυφή της εφαρμογής, ώστε να μπορείτε απλά να την επικολλήσετε για να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό):

Η ενότητα Desktop registry είναι η έδρα της πλειοψηφίας των ρυθμίσεων της επιφάνειας εργασίας των Windows και αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η καταχώρηση ForegroundFlashCount.

Απλά κάντε διπλό κλικ σε αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο για να το επεξεργαστείτε και στη συνέχεια επιλέξτε την επιλογή Decimal πριν κάνετε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις. Στο αριστερό πλαίσιο, πληκτρολογήστε πόσες φορές θέλετε να αναβοσβήνει το εικονίδιο της γραμμής εργασιών και πατήστε OK.

Κλείστε το Registry Editor και κάντε επανεκκίνηση για την ολοκλήρωση των αλλαγών, αν και μπορείτε επίσης να επανεκκινήσετε την εφαρμογή explorer.exe για να δείτε τις τροποποιήσεις σας ενεργοποιημένες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS