ΑρχικήinetΗ Apple απενεργοποιεί την επιβράδυνση των παλαιότερων iPhone συσκευών

Η Apple απενεργοποιεί την επιβράδυνση των παλαιότερων iPhone συσκευών

Ο CEO της Apple, Tim Cook, μοιράστηκε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά της μπαταρίας που σχεδιάζει να προσφέρει στους χρήστες του iPhone με μια μελλοντική αναβάθμιση του iOS.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Apple εισήγαγε πέρυσι ένα κρυφό “χαρακτηριστικό” που θα εμπόδιζε τις παλαιότερες συσκευές iPhone με υποβαθμισμένες μπαταρίες να απενεργοποιηθούν ξαφνικά κάτω από ορισμένες συνθήκες, όπως όταν η συσκευή εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες ή όταν η μπαταρία είναι σε χαμηλή φόρτιση. Apple

Η λεγόμενη λειτουργία διαχείρισης ενέργειας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με την αναβάθμιση του iOS 10.2.1 πέρυσι για τις συσκευές iPhone 6 και iPhone 6s και επεκτάθηκε ένα χρόνο αργότερα στα μοντέλα του iPhone 7 με την ενημέρωση του iOS 11.2.

Όταν οι χρήστες iPhone ανακάλυψαν ότι η Apple επιβράδυνε σκόπιμα τις συσκευές τους για να εμποδίσει το απροσδόκητο shutdown  επειδή η μπαταρία υποβαθμίστηκε, υπέβαλαν μήνυση στην εταιρεία. Η Apple αμέσως ζήτησε συγγνώμη για την παρανόηση.

Η εταιρεία ανήγγειλε δημοσίως ένα πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών για 29 δολάρια κατά τη διάρκεια του 2018 για τα μοντέλα iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus και SE και υποσχέθηκε να εισαγάγει νέες λειτουργίες διαχείρισης μπαταριών με την επόμενη ενημερωμένη έκδοση λογισμικού iOS.

Στην συνέντευξη του ABC News, ο Tim Cook δήλωσε ότι η επόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 11 θα επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία διαχείρισης ισχύος που επηρεάζει την απόδοση της συσκευής.

«Θα δώσουμε στους χρήστες την δυνατότητα προβολής της υγείας της μπαταρίας τους.», δήλωσε ο Tim Cook στη συνέντευξη, σημειώνοντας ότι η αλλαγή θα εφαρμοστεί στην επόμενη έκδοση του iOS 11 developer.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS