ΑρχικήinetΤα Windows Phones τελείωσαν! Στο 0% το μερίδιο πωλήσεων τους

Τα Windows Phones τελείωσαν! Στο 0% το μερίδιο πωλήσεων τους

Windows Phones: Η Microsoft έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά και υλικό σχεδιασμένα για τα Windows 10 Mobile, οπότε δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πλατφόρμα συνεχίζει να χάνει έδαφος σε κάθε αγορά παγκοσμίως.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από τη Kantar, τα Windows Phones σημειώνουν μερίδιο πωλήσεων 0%, ακόμη και στην Ευρώπη όπου το κινητό λειτουργικό σύστημα της Microsoft ήταν πιο επιτυχημένο από οπουδήποτε αλλού.

Συγκεκριμένα, τα Windows τηλέφωνα σημείωσαν πτώση 2,1% στη Γερμανία και 1,7%  στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σημαντικότερη πτώση παρατηρήθηκε στη Γαλλία εφόσον από το 3,1% πλέον βρίσκεται στο 0,5%. Συνολικά, στην Ευρώπη το μερίδιο πωλήσεων φτάνει το 0,7%, μειωμένο δηλαδή κατά 2% από το ποσοστό του προηγούμενου έτους.Windows Phones

Η κατάσταση φυσικά δεν είναι καλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η αγορά κυριαρχείται από συσκευές Android και iOS. Το μερίδιο των Windows phones έπεσε στο 0,5% ενώ του Android αυξήθηκε κατά 4% φτάνοντας το 59,4%.  Αυτό σημαίνει ότι 6 από τα 10 τηλέφωνα που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το τελευταίο τρίμηνο τρέχουν Android λειτουργικό σύστημα.

Στον αντίποδα, η μόνη αγορά που σημείωσε βελτίωση των Windows τηλεφώνων είναι η Κίνα με μια μικρή αύξηση του ύψους των 0,1%. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι συγκρίνονται με τα Android που αγγίζουν την κορυφή με 75,5%.

Συνοψίζοντας, είναι αρκετά σαφές ότι τα Windows τηλέφωνα κατευθύνονται προς την εξαφάνιση με τη Microsoft να μην είναι πρόθυμη να αναστρέψει το γεγονός αυτό. Αντιθέτως, η εταιρεία επικεντρώνεται περισσότερο στη βελτίωση των εφαρμογών και των υπηρεσιών της στο iOS και το Android, οπότε αν βρίσκεστε ακόμα στα Windows Phone, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS