Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Η Γαλλία πιθανών να λανσάρει το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών iPhone

Η Apple τρέχει και δεν φτάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιβράδυνση παλαιότερων μοντέλων iPhone με φθαρμένες μπαταρίες και τώρα η εταιρεία διερευνά την ίδια πρακτική και στην Γαλλία.

iPhone

Ο έλεγχος ξεκίνησε μετά από επίσημη καταγγελία από έναν οργανισμό που ονομάζεται HOP (Halte a l’Obsolescence Programmee / Stop Planned Obsolescence) ο οποίος επέκρινε την Apple για τη μείωση της απόδοσης των παλαιότερων μοντέλων iPhone.

Η έρευνα αφορά αντιμονοπωλιακούς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της προστασίας των καταναλωτών στο υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας, France24, ενώ η Apple μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι το 5% των ετήσιων πωλήσεών της σύμφωνα με τους νόμους που ψηφίστηκαν το 2015.

Οι κανονισμοί απαιτούν από τους κατασκευαστές συσκευών να ενημερώνουν τους αγοραστές όταν απαιτούνται ανταλλακτικά, προκειμένου να αποφευχθούν αναγκαστικές αναβαθμίσεις που κοστίζουν πολύ περισσότερο και συμβάλλουν σε αυξανόμενη ποσότητα μη ανακυκλώσιμων αποβλήτων. Μια ενημέρωση την οποία η Apple έχει ήδη ανακοινώσει και αναμένεται στις αρχές του 2018 θα περιλαμβάνει μια ειδοποίηση των χρηστών όταν χρειάζονται αντικατάσταση μπαταριών.

Για αυτό ακριβώς έχει κατηγορηθεί η Apple αρκετές φορές  στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ένας σημαντικός αριθμός πελατών αγόρασε νέα iPhones αφού τα παλαιότερα μοντέλα επιβραδύνθηκαν σημαντικά μετά από ενημερώσεις λογισμικού.

Η Apple, ωστόσο, αναφέρει ότι είχε άλλο πλάνο, καθώς η πρόθεσή της ήταν να αποφευχθούν οι απροσδόκητες διακοπές λειτουργίας που προκλήθηκαν από υποβαθμισμένες μπαταρίες, με τη σειρά της επιτρέποντας στους πελάτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα iPhones τους περισσότερο.

«Θέλαμε πάντα οι πελάτες μας να μπορούν να χρησιμοποιούν τα iPhones τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Είμαστε περήφανοι που τα προϊόντα της Apple είναι γνωστά για την αντοχή τους και για τη διατήρηση της αξίας τους περισσότερο από τις συσκευές των ανταγωνιστών μας », ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση τον περασμένο μήνα.

Η Apple εγκαινίασε πρόγραμμα έκπτωσης για την αντικατάσταση μπαταριών iPhone, προσφέροντας μείωση των τιμών από $ 79 σε $ 29 μέχρι το τέλος του έτους για κάθε συσκευή που διαθέτει φθαρμένη μπαταρία και χρειάζεται νέα μονάδα. Αυτή τη στιγμή, όμως, η Apple επικρίνεται επίσης επειδή δεν έχει αρκετές μπαταρίες σε απόθεμα για πελάτες που θέλουν να αντικατασταθούν, με το πρόγραμμα να προχωράει με έναν μάλλον αργό ρυθμό λόγω της περιορισμένης απογραφής.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *