ΑρχικήinetΗ Microsoft κατακτά τα Android μέσω του Microsoft Edge

Η Microsoft κατακτά τα Android μέσω του Microsoft Edge

Ο Microsoft Edge για Android μόλις έφτασε τις ένα εκατομμύριο λήψεις μόλις μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του προγράμματος στους χρήστες ως σταθερή έκδοση.

Αρχικά, ξεκίνησε με περίπου 500.000 λήψεις από το Google Play Store καθώς ήταν διαθέσιμο ως preview έκδοση. Ωστόσο το ποσοστό του ενός εκατομμυρίου χρηστών αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι η Microsoft προσπαθεί αρκετά να γίνει η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, ειδικά μετά την απόφαση της να σταματήσει τη προσφορά νέων ενημερώσεων στα Windows Phones.Microsoft Edge

Πληροφοριακά, ο Microsoft Edge κυκλοφόρησε αρχικά στα Windows 10 τον Ιούλιο του 2015 άλλα εκ τότε έχει βελτιωθεί σημαντικά η υιοθέτηση του από τους υπολογιστές. Αυτή τη στιγμή, περίπου το 5% των desktop χρηστών τρέχουν Edge ενώ ο Google Chrome αποτελεί ακόμα τη κορυφαία επιλογή με ποσοστό 60%.

Η Microsoft είχε υποσχεθεί ότι θα φέρει τον Edge σε πλατφόρμες τρίτων και δεδομένου ότι η υπηρεσία έχει αγαπηθεί από τα Android και τα iOS, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η εταιρεία απέτυχε τον στόχο της.

To Google Play store δεν παρέχει ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό λήψεων μιας εφαρμογής αλλά οι εκτιμήσεις της δείχνουν 1 με 5 εκατομμύρια επισκέψεις. Προφανώς, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μέχρι να επιτευχθούν οι 5 εκατομμύρια λήψεις στο Android χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μιλάμε για κάτι αδύνατο, δεδομένων μάλιστα των βελτιώσεων που πραγματοποιεί η Microsoft με κάθε ενημέρωση.

Η έκδοση Android θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει την υιοθέτηση του προγράμματος περιήγησης από υπολογιστές, καθώς περιλαμβάνει λειτουργίες όπως o συγχρονισμός κωδικού πρόσβασης μεταξύ συσκευών. Αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί σε υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 Fall Creators.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS