ΑρχικήinetΤο Face ID του iPhone X χακαρίστηκε και πάλι

Το Face ID του iPhone X χακαρίστηκε και πάλι

Η Apple ισχυρίζεται ότι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου του iPhone X είναι πολύ πιο ασφαλές από τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, αλλά τα στοιχεία δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

iPhone

Η βιετναμέζικη εταιρία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Bkav, η οποία είχε δημιουργήσει μια μάσκα ικανή να παραβιάσει την ταυτότητα προσώπου, επιστρέφει με ένα νέο έργο που ονομάζεται «artificial twin» και αποδεικνύει ότι είναι πολύ εύκολο να γίνει παράκαμψη του συστήματος αναγνώρισης προσώπου στο iPhone X.

Για να δείξουν πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η νέα μάσκα, επανέφεραν σταθερά τις ρυθμίσεις αναγνωριστικού προσώπου και έκαναν επανεγγραφή του προσώπου στο iPhone X, μόνο για να αποδείξουν ότι η τεχνητή μάσκα διπλής όψης μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Η μάσκα δημιουργήθηκε με έναν 3D εκτυπωτή, χρησιμοποιώντας μάτια κατασκευασμένα από 2D υπέρυθρες εικόνες που είναι κολλημένες στο τυπωμένο μοντέλο.

“Στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αυτό δεν είναι ασφαλές και πρέπει να αυξήσουμε το επίπεδο σοβαρότητας της ασφάλειας του Face ID. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι safe για όλους μας να χρησιμοποιούμε Face ID στις επιχειρηματικές συναλλαγές”, λέει η εταιρεία.

Χωρίς αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο μόνος τρόπος για τους χρήστες iPhone X να προστατεύουν τις συσκευές τους εάν δεν έχει ρυθμιστεί το Face ID είναι να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης, αν και αυτή είναι σαφώς λιγότερο κατάλληλη μέθοδος.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει ποτέ αυτές τις δοκιμές που δείχνουν τα μειονεκτήματα του συστήματος αναγνώρισης του προσώπου της και η εταιρεία μένει με την πιθανότητα 1: 1.000.000 κάποιου άλλου να ξεκλειδώσει ένα iPhone X.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS