ΑρχικήinetΟι τράπεζες αρνούνται να χρησιμοποιήσουν το Face ID στα online apps

Οι τράπεζες αρνούνται να χρησιμοποιήσουν το Face ID στα online apps

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Apple αντικατέστησε την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, Touch ID με το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, Face ID, στο επετειακό της μοντέλο και παρόλο που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να παραβιαστεί το συγκεκριμένο σύστημα, η νέα τεχνολογία δεν είναι άψογη.
Face ID
Οι τράπεζες διατηρούν ακόμα τις επιφυλάξεις τους απέναντι στο νέο σύστημα της Apple και δεν έχουν αποφασίσει αν τα mobile apps τους θα περιλαμβάνουν αναγνώριση προσώπου για τον έλεγχο ταυτότητας και τις πληρωμές. Πολλές μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ότι το Face ID είναι ασφαλέστερο από το Touch ID.
Μια έκθεση της Κορέας Herald ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 20 τοπικές τράπεζες έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ανησυχίες σχετικά με το Face ID, ειδικά μετά από πρόσφατες δοκιμές που αποκάλυψαν ότι το σύστημα μπορεί να παρακαμφθεί από διδύμους και χάκερ με ειδικά σχεδιασμένες μάσκες.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετές τράπεζες, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι το Face ID θα προστεθεί στις online banking εφαρμογές τους κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.
Αυτή τη στιγμή, οι banking  εφαρμογές  που προσφέρουν υποστήριξη Touch ID αναγκάζονται από το API να μεταβούν στο Face ID στο iPhone X, αν και εμφανίζεται μια ειδοποίηση ότι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου δεν υποστηρίζεται. Η λειτουργία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ταυτότητας και τις πληρωμές, αλλά οι εφαρμογές απαιτούν πλήρη υποστήριξη από τις τράπεζες για κορυφαία ασφάλεια και συμβατότητα με το αναγνωριστικό προσώπου.
Ο χρόνος θα δείξει αν τελικά το Face ID θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και των επιχειρήσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS