ΑρχικήinetΓιατί ο Trump μπορεί να χρησιμοποιήσει το Twitter ως μέσο βίας και...

Γιατί ο Trump μπορεί να χρησιμοποιήσει το Twitter ως μέσο βίας και μίσους

Η ανακοίνωση έρχεται υπό την πίεση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για την κατάργηση λογαριασμών που βασίζονται σε μίσος. Προφανώς, είναι εντάξει να δηλώσετε στο Twitter ότι πρόκειται να επιτεθείτε σε ολόκληρη τη χώρα ή να δολοφονήσετε τον ηγέτη της. Σύμφωνα με το Twitter, αυτό ισχύει αν είστε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ακόμη και αν τα tweets είναι παραβίαση των όρων υπηρεσίας της πλατφόρμας.

Twitter

Από τότε που ο Trump ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, το Διαδίκτυο αναρωτιέται πώς το Twitter με βάση το Σαν Φρανσίσκο θα μπορούσε να επιτρέψει στον Πρόεδρο να παραβιάζει τακτικά τους “The Twitter Rules”. Η τελευταία παραβίαση ήρθε όταν ο Trump αποκάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un “Little Rocket Man” σε σχέση με τις πυρηνικές φιλοδοξίες της χώρας.

Αντιμετωπίζοντας την κριτική ότι το πιο δημοφιλές tweeter του Twitter είχε πάει πάρα πολύ μακριά ξανά, το Twitter απάντησε. Η εταιρεία δήλωσε ότι το tweet του προέδρου δεν είχε καταρρεύσει και ο πρόεδρος δεν έχει μπλοκαριστεί επειδή τα tweets του είναι άξια ενδιαφέροντος. Το Twitter δήλωσε ότι τώρα αποκαλύπτει μια μακρόχρονη «εσωτερική πολιτική» και ότι «θα ενημερώσει σύντομα τους κανόνες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ».

Η τελευταία ανακοίνωση του Twitter έρχεται καθώς αυτό και άλλα κοινωνικά δίκτυα απομακρύνουν δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς παγκοσμίως λόγω των παραβιάσεων των κανόνων περιεχομένου από τους χρήστες, προωθώντας τη βία ή το μίσος.

Παρόλα αυτά, το Twitter κατόρθωσε κάπως να συγκεντρώσει μια δήλωση ότι δεν δίδει στον πρόεδρο καμία ειδική μεταχείριση. “Έχουμε όλους τους λογαριασμούς στους ίδιους κανόνες και εξετάζουμε έναν αριθμό παραγόντων κατά την αξιολόγηση του κατά πόσο τα Tweets παραβιάζουν τους κανόνες μας”, δήλωσε το Twitter . “Μεταξύ των σκέψεων είναι το αν ένα Tweet είναι δημόσιου ενδιαφέροντος».

Τον Ιούλιο, το Twitter δήλωσε ότι ο χειριστής @realDonaldTrump του προέδρου δεν έλαβε εκτελεστικό προνόμιο. «Οι κανόνες είναι κανόνες, τους επιβάλλουμε με τον ίδιο τρόπο για όλους».

Δεν έχουμε δει ποτέ έναν πρόεδρο των ΗΠΑ να διεξάγει ξένη και εγχώρια πολιτική σε μια τόσο μαζική και παρορμητική κλίμακα-σε μηνύματα των 140 χαρακτήρων ή λιγότερο. Το αν το Twitter είναι ο σωστός χώρος για τέτοια προεδρικά ζητήματα είναι ένα άλλο θέμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS