ΑρχικήinetChromium: Έρχονται νέες VR δυνατότητες σε Opera, Vivaldi και Chrome

Chromium: Έρχονται νέες VR δυνατότητες σε Opera, Vivaldi και Chrome

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν πληροφορίες σχετικά με τις νέες VR δυνατότητες του Chromium το οποίο αποτελεί τη βάση του Chrome OS και Google Chrome.

Chromium

Απ’ ότι φαίνεται η ομάδα του Chromium εργάζεται πάνω σε ένα σύνολο νέων λειτουργιών εικονικής πραγματικότητας για το web browser, που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε αρκετές νέες ευχάριστες αλλαγές στα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης Opera, Vivaldi και Google Chrome.

Ενώ η ομάδα επι του παρόντος εργάζεται πάνω στο Daydream View headset της Google, μπορείτε να δοκιμάσετε τη VR εμπειρία στην τελευταία έκδοση του Google Chrome 61 για GNU/Linux, Mac και Windows.

«Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στο Chrome και κατευθείαν να συνδέσουν τη συσκευή τους με Daydream View headset. Αυτή είναι μόνο η αρχή για την περιήγηση στο web με VR.» δήλωσε εκπρόσωπος του Chromium.

Όταν οι δυνατότητες VR τελειοποιηθούν, οι χρήστες θα είναι σε θέση να συνδέουν τα VR headsets τους και να περιηγούνται στο διαδίκτυο σε εικονική πραγματικότητα. Ουσιαστικά, θα είστε σε θέση να αλληλεπιδράτε σε έναν ιστότοπο, να ακολουθείτε links μεταξύ των ιστοσελίδων και πολλά άλλα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι θα έχετε την δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ 2D και συναρπαστικής προβολής σε ιστότοπους που υποστηρίζουν τις πιο πρόσφατες WebVR τεχνολογίες.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω όμως, μέχρι την ολοκλήρωση του project μπορείτε να δοκιμάσετε την VR εμπειρία στο Google Chrome 61 ή στο Opera 49.

Σε άλλα νέα, το Opera 49 αποτελεί τη πρώτη έκδοση με ενσωματωμένο VR 360 player που επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν περιεχόμενο VR με Oculus Rift, HTC Vive ή οποιοδήποτε άλλο συμβατό VR headset OpenVR.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS