ΑρχικήinetΗ Google θα διαγράφει τα Android backups μετά από 2 βδομάδες

Η Google θα διαγράφει τα Android backups μετά από 2 βδομάδες

Η Google θα διαγράφει αυτόματα όλα τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας του Android που αποθηκεύουν οι χρήστες στο λογαριασμό τους στο Google Drive, αν δεν χρησιμοποιηθεί το τηλέφωνο για δύο εβδομάδες.

Google

Η Google θα ανιχνεύει την περίοδο αδράνειας ενός Android κινητού τηλεφώνου και θα ξεκινάει ένα μετρητή 60 ημερών που αν μηδενίσει τότε θα διαγράφει αυτόματα τα παλιά αντίγραφα ασφαλείας του Android από τον λογαριασμό του χρήστη.

Η λειτουργία αυτόματης διαγραφής ανακάλυψε αυτή την εβδομάδα ένας χρήστης του Reddit, που προσπάθησε να ανακτήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας για το Nexus 6P που είχε και που παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Ο χρήστης έστειλε πίσω το τηλέφωνο για επισκευή και αφού του επιστράφηκε πρόσεξε ότι τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας του τηλεφώνου του είχαν επισημανθεί για διαγραφή.

Η σελίδα βοήθειας της Google προσφέρει πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με αυτό το μηχανισμό. Η Google δεν εμφανίζει καμία προειδοποίηση σχετικά με τον μηχανισμό αυτόματης διαγραφής όταν οι χρήστες αποθηκεύουν ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας. και δεν στέλνει κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν τα αρχεία επισημανθούν για διαγραφή.

Ενημερωτικά, τα αντίγραφα ασφαλείας της Google περιλαμβάνουν πολύ ευαίσθητα δεδομένα, όπως εφαρμογές, ιστορικό κλήσεων, Ρυθμίσεις συσκευής, Επαφές, Ημερολόγιο, SMS (σε τηλέφωνα Pixel μόνο), Φωτογραφίες και βίντεο (σε τηλέφωνα Pixel μόνο).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS