ΑρχικήinetEye Control: Η νέα eye tracking τεχνολογία των Windows 10

Eye Control: Η νέα eye tracking τεχνολογία των Windows 10

Eye Control: H Microsoft επιβεβαίωσε ότι η μελλοντική έκδοση των Windows 10 θα περιλαμβάνει eye tracking λειτουργίες και θα υποστηρίζεονται από ήδη υπάρχουσες συσκευές.Eye Control

Στόχος του νέου χαρακτηριστικού είναι πρωτίστως να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από νευρομυικές παθήσεις όπως ALS. Η εταιρεία ουσιαστικά υιοθετεί το σύστημα που αναπτύχθηκε για τον  παίκτη Steve Gleason πριν μερικά χρόνια.

Επειδή οι περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπων που πάσχουν από ALS μπορούν απλά να μετακινήσουν τα μάτια τους, η Microsoft δημιούργησε ένα σύστημα που μπορεί να ελεγχθεί απλά γνέφοντας στους χαρακτήρες τους οποίους μέσω ειδικής τεχνολογίας μετατρέπει σε λέξεις.

Στα Windows 10 η νέα λειτουργία θα ονομάζεται Eye Control και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta μορφή ως μέρος του προγράμματος Windows Insider. Η εταιρεία επισημαίνει ότι η νέα τεχνολογία θα χρειαστεί εξειδικευμένο υλικό και το Eye Control θα λειτουργεί στην πλειοψηφία λύσεων παρακολούθησης.

Το Eye Control κάνει τα Windows 10 πιο προσιτά καθώς επιτρέπει σε άτομα με αναπηρίες να χρησιμοποιούν το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και να ζήσουν την εμπειρία κειμένου. Η εμπειρία απαιτεί συμβατό εργαλείο παρακολούθησης ματιών, όπως το Tobi 4C, το οποίο ξεκλειδώνει την πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα των Windows εκτελώντας τις εργασίες που θα μπορούσαμε να πετύχουμε στο παρελθόν με ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο.

Ο Steve Gleason είναι ένας από εκείνους που επικροτούν την Microsoft για τις συνεχείς προσπάθειες της για παροχή βοήθειας σε άτομα με αναπηρίες, εξηγώντας ότι με τα Windows 10 η εταιρεία μπορεί να μειώσει το χάσμα μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπων με αναπηρικές δυσκολίες.

Ακόμα δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το πότε το Eye Control θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο προς το κοινό των Windows 10 αλλά δεδομένου ότι η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, πιθανότατα να μάθουμε νέα του με την  Fall Creators ενημέρωση που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Βέβαια, το πιο αληθοφανές σενάριο θέλει την νέα τεχνολογία να ξεκινήσει την άνοιξη του 2018.

Windows 10 Build 16257 με Eye Control

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS