Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Microsoft, Facebook, YouTube και Twitter ανακοινώνουν συμμαχία

Η Microsoft, το Facebook, το YouTube και το Twitter ανακοίνωσαν τη δημιουργία του λεγόμενου Παγκόσμιου Φόρουμ Διαδικτύου για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, μιας νέας συμμαχίας με στόχο την εξάλειψη περιεχομένου που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον βίαιο εξτρεμισμό.

microsoft

Οι τέσσερις τεχνολογικοί γίγαντες θα συνεργαστούν σε τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην ανίχνευση του τρομοκρατικού υλικού online, απομακρύνοντας παράλληλα τους συνδέσμους με περιεχόμενο που χαρακτηρίζεται ως εξτρεμισμός και μίσος στο διαδίκτυο.

Η συμμαχία αναμένεται να επεκταθεί με πρόσθετα μέλη τους επόμενους μήνες και χρόνια, και οι τέσσερις εταιρείες αναφέρουν ότι θα συνεργαστούν επίσης με άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Η διάδοση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού είναι ένα πιεστικό παγκόσμιο πρόβλημα και μια κρίσιμη πρόκληση για όλους μας. Λαμβάνουμε αυτά τα θέματα πολύ σοβαρά και κάθε μία από τις εταιρείες μας έχει αναπτύξει πολιτικές και πρακτικές αφαίρεσης που μας επιτρέπουν να κάνουμε μια σκληρή γραμμή εναντίον τρομοκρατικού ή βίαιου εξτρεμιστικού περιεχομένου στις φιλοξενούμενες καταναλωτικές υπηρεσίες μας », εξηγούν οι τέσσερις εταιρείες σε μια κοινή επιχείρηση.

«Πιστεύουμε ότι, εργαζόμενοι από κοινού, μοιράζοντας τα καλύτερα τεχνολογικά και λειτουργικά στοιχεία των μεμονωμένων προσπαθειών μας, μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απειλή του online τρομοκρατικού περιεχομένου.»

Ένας ιδιαίτερος στόχος της συνεργασίας θα είναι η βελτίωση κοινών τεχνικών έργων που μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση περιεχομένου της τρομοκρατίας με τη χρήση μηχανικής μάθησης.

Η Microsoft, ως ένας από τους πρωτοπόρους των συστημάτων μηχανικής μάθησης, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο από αυτή την άποψη, αν και κάθε εταιρεία θα συνεισφέρει σε νέες λύσεις και θα καθορίσει τυποποιημένες μεθόδους αναφοράς διαφάνειας για την αφαίρεση περιεχομένου.

«Το νέο φόρουμ βασίζεται σε πρωτοβουλίες όπως το Φόρουμ Διαδικτύου της ΕΕ και η Βάση Δεδομένων Κοινής Βιομηχανίας Hash. Συζητήσεις με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου· Και τα συμπεράσματα των πρόσφατων συναντήσεων των G7 και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «, αποκαλύπτει η ανακοίνωση, υποδεικνύοντας ότι αυτή η νέα συμμαχία έρχεται μετά από αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ζητήσει από τους τεχνολογικούς οργανισμούς να αυξήσουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο.

Άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αναμένεται επίσης να ενταχθούν σε αυτό το φόρουμ στο εγγύς μέλλον, οπότε περιμένετε περισσότερες ειδήσεις σε αυτό το μέτωπο πολύ σύντομα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *