Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:27
Αρχική inet Microsoft, Facebook, YouTube και Twitter ανακοινώνουν συμμαχία

Microsoft, Facebook, YouTube και Twitter ανακοινώνουν συμμαχία

Η Microsoft, το Facebook, το YouTube και το Twitter ανακοίνωσαν τη δημιουργία του λεγόμενου Παγκόσμιου Φόρουμ Διαδικτύου για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, μιας νέας συμμαχίας με στόχο την εξάλειψη περιεχομένου που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον βίαιο εξτρεμισμό.

microsoft

Οι τέσσερις τεχνολογικοί γίγαντες θα συνεργαστούν σε τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην ανίχνευση του τρομοκρατικού υλικού online, απομακρύνοντας παράλληλα τους συνδέσμους με περιεχόμενο που χαρακτηρίζεται ως εξτρεμισμός και μίσος στο διαδίκτυο.

Η συμμαχία αναμένεται να επεκταθεί με πρόσθετα μέλη τους επόμενους μήνες και χρόνια, και οι τέσσερις εταιρείες αναφέρουν ότι θα συνεργαστούν επίσης με άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

“Η διάδοση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού είναι ένα πιεστικό παγκόσμιο πρόβλημα και μια κρίσιμη πρόκληση για όλους μας. Λαμβάνουμε αυτά τα θέματα πολύ σοβαρά και κάθε μία από τις εταιρείες μας έχει αναπτύξει πολιτικές και πρακτικές αφαίρεσης που μας επιτρέπουν να κάνουμε μια σκληρή γραμμή εναντίον τρομοκρατικού ή βίαιου εξτρεμιστικού περιεχομένου στις φιλοξενούμενες καταναλωτικές υπηρεσίες μας », εξηγούν οι τέσσερις εταιρείες σε μια κοινή επιχείρηση.

“Πιστεύουμε ότι, εργαζόμενοι από κοινού, μοιράζοντας τα καλύτερα τεχνολογικά και λειτουργικά στοιχεία των μεμονωμένων προσπαθειών μας, μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απειλή του online τρομοκρατικού περιεχομένου.”

Ένας ιδιαίτερος στόχος της συνεργασίας θα είναι η βελτίωση κοινών τεχνικών έργων που μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση περιεχομένου της τρομοκρατίας με τη χρήση μηχανικής μάθησης.

Η Microsoft, ως ένας από τους πρωτοπόρους των συστημάτων μηχανικής μάθησης, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο από αυτή την άποψη, αν και κάθε εταιρεία θα συνεισφέρει σε νέες λύσεις και θα καθορίσει τυποποιημένες μεθόδους αναφοράς διαφάνειας για την αφαίρεση περιεχομένου.

“Το νέο φόρουμ βασίζεται σε πρωτοβουλίες όπως το Φόρουμ Διαδικτύου της ΕΕ και η Βάση Δεδομένων Κοινής Βιομηχανίας Hash. Συζητήσεις με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου· Και τα συμπεράσματα των πρόσφατων συναντήσεων των G7 και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου “, αποκαλύπτει η ανακοίνωση, υποδεικνύοντας ότι αυτή η νέα συμμαχία έρχεται μετά από αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ζητήσει από τους τεχνολογικούς οργανισμούς να αυξήσουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο.

Άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αναμένεται επίσης να ενταχθούν σε αυτό το φόρουμ στο εγγύς μέλλον, οπότε περιμένετε περισσότερες ειδήσεις σε αυτό το μέτωπο πολύ σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.