ΑρχικήinetDebian Edu 9 Stretch ή Skolelinux

Debian Edu 9 Stretch ή Skolelinux

Η διανομή Debian Edu GNU/Linux (γνωστή και ως Skolelinux) ενημερώθηκε σήμερα στην έκδοση 9 που βασίζεται στο Debian GNU/Linux 9 “Stretch”.

Το Debian Edu 9 “Stretch” παρέχει ένα σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον για ένα πλήρως διαμορφωμένο σχολικό δίκτυο. Έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για να λειτουργεί σαν σχολικός διακομιστής όπου οι μπορούν να προστεθούν χρήστες και μηχανήματα χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό περιβάλλον του GOsa.Debian Edu

Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να έχουν εγκατεστημένο ένα περιβάλλον της επιλογής τους, και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 60 εκπαιδευτικές εφαρμογές.

“Ο Debian Edu school server παρέχει μια βάση δεδομένων LDAP και την υπηρεσία ελέγχου ταυτότητας Kerberos, κεντρικά home directories, ένα διακομιστή DHCP, διακομιστή μεσολάβησης στο διαδίκτυο και πολλές άλλες υπηρεσίες.
Η επιφάνεια εργασίας περιλαμβάνει περισσότερα από 60 εκπαιδευτικά πακέτα λογισμικού και μπορούν να βρεθούν περισσότερα στο Debian archive. Διαθέτει επιλογές για διαφορετικά περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας όπως τα: KDE Plasma, GNOME, LXDE, MATE και Xfce “, αναφέρουν οι σημειώσεις έκδοσης.

Τι νέο υπάρχει στο Debian Edu 9 Stretch

Το λειτουργικό σύστημα Debian Edu 9 Stretch διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Debian GNU/Linux 9 Stretch, αλλά διαθέτει και μερικά έξτρα που είναι αξιοσημείωτα: το Plymouth σαν προεπιλεγμένη slash screen, το Icinga σαν νέο εργαλείο monitoring αντί του Nagios, υποστήριξη NDB για το σύστημα αρχείων root για LTSP αντί για NFS.

Σημειώστε ότι η οθόνη εκκίνησης Plymouth boot δεν είναι διαθέσιμη για τα προφίλ Minimal και Main Server.

Το λογισμικό Debian Skolelinux παρείχε πάντα μια ολοκληρωμένη λύση GNU/Linux για σχολεία και η έκδοση Debian Edu 9 Stretch ανταποκρίνεται στο όνομά της αφού είναι σχεδιασμένη να χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστές πανεπιστημίων, σχολείων και λοιπά.

Κατεβάστε το Debian Edu 9 “Stretch”.

debian-edu-9+edu0-CD.iso 17-Jun-2017 12:59 647M
debian-edu-9+edu0-USB.iso 17-Jun-2017 13:01 5.4G

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS