ΑρχικήinetGoogle Play Store: 800 Android εφαρμογές με malware

Google Play Store: 800 Android εφαρμογές με malware

Google Play Store: Συμβαίνει ξανά…! Αυτή τη φορά μάλιστα φαίνεται ότι ακόμα περισσότεροι Android χρήστες εκτίθενται μέσω εφαρμογών που δημοσιεύονται στο Google Play Store.

Google Play Store Google Play Store
Google Play Store Google Play Store

Η εταιρεία ασφάλειας Trend Micro προειδοποιεί ότι ανακάλυψε περισσότερες από 800 εφαρμογές στο Google Play Store οι οποίες έχουν μολυνθεί από το Xavier, μια μορφή κακόβουλου λογισμικού που ανακαλύφθηκε αρχικά πριν σχεδόν τρία χρόνια και έχει αποκτήσει ανησυχητικές δυνατότητες το τελευταίο διάστημα.

Το Xavier έρχεται προεγκαταστημένο σε πολύ δημοφιλείς τύπους δωρεάν εφαρμογών, όπως επεξεργαστές φωτογραφιών και ταπετσαρίες οι οποίες έχουν ήδη καταγράψει εκατομμύρια λήψεις.

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια συσκευές έχουν ήδη μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να το γνωρίζουν καθώς το Xavier έχει λάβει τέτοια εξέλιξη που μπορεί να κρύβεται στο λογισμικό ασφαλείας όπως τα προϊόντα προστασίας από ιούς.

Για παράδειγμα, ενώ η αρχική έκδοση του κακόβουλου λογισμικού έχει δημιουργηθεί ως επι το πλείστον για την ώθηση των διαφημίσεων, πλέον μπορεί να επικοινωνήσει με έναν απομακρυσμένο διακομιστή και να κατεβάσει φορτία που μπορούν να αναπτυχθούν στην συσκευή.

Ακόμα, το Xavier είναι σε θέση να κλέψει όλα σχεδόν τα δεδομένα από την μολυσμένη συσκευή και να συλλέξει πληροφορίες όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχεία εφαρμογών, πληροφορίες κάρτας SIM και μηνύματα.

Αν και οι χρήστες της Ασίας είναι ο βασικός στόχος της ανανεωμένης έκδοσης του Xavier με τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων να καταγράφεται στο Βιετνάμ και την Ινδονησία, εταιρεία ασφαλείας αναφέρει ότι ανίχνευσε μολυσμένες εφαρμογές τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη.

Να σημειώσουμε ότι οι εφαρμογές ασφαλείας για Android ενημερώνονται ήδη. Ωστόσο καλό θα ήταν να μην κάνετε λήψη εφαρμογών αν δεν προέρχονται από νόμιμη πηγή ακόμα και αν έχουν δημοσιευτεί στο Google Play Store.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS