Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
Latest Posts

Apple: Ναι, δουλεύουμε σε ένα Software για Self-Driving αυτοκίνητο

Ο CEO της Apple, Tim Cook, μόλις επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εργάζεται στο λογισμικό αυτόματης οδήγησης αυτοκινήτων, μετά από τα πολλά χρόνια που φημολογείται ότι ο κατασκευαστής iPhone της Cupertino κατασκευάζει ένα αυτόνομο όχημα.

apple

Το βλέπουμε σαν τη μητέρα όλων των έργων AI. Η αυτονομία είναι κάτι που είναι εξαιρετικά συναρπαστικό για εμάς, αλλά θα δούμε πού θα μας πάρει. Δεν λέμε πραγματικά από την άποψη του προϊόντος τι θα κάνουμε, αλλά είμαστε ξεκάθαροι ότι είναι μια βασική τεχνολογία που θεωρούμε πολύ σημαντική “, δήλωσε ο Tim Cook σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ενώ η δήλωση του Tim Cook επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Apple για τα self-driving αυτοκίνητα, θέτει επίσης τα πράγματα ευθεία προς τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία τεχνολογίας επιδιώκει να επεκταθεί στην αγορά αυτοκινήτων.

Προηγουμένως, πίστευε ότι η Apple ήθελε να κατασκευάσει ένα πλήρες αυτοκίνητο που θα είχε το λογότυπό της, αλλά το επίκεντρο έχει μεταφερθεί εν τω μεταξύ σε ένα πιο εφικτό έργο που αφορά μόνο την πλευρά του λογισμικού ενός τέτοιου οχήματος.

Η Apple έχει ήδη την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη λογισμικού που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες επενδύσεις της εταιρείας στην AI, μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξη πιο προηγμένης τεχνολογίας που τελικά θα φτάσει σε ένα όχημα που κατασκευάζεται από έναν άγνωστο συνεργάτη αυτοκινήτων.

Οι προσπάθειες της Apple για επέκταση της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν ήδη συνδεθεί με αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά μέχρι τώρα δεν δόθηκε σαφής ένδειξη για πιθανή συνεργασία με έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Την πρώτη φορά που η πιθανή επένδυση της Apple σε ένα έργο σχετικό με αυτοκίνητα έκανε τους γύρους ήταν το 2014, όταν οι άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα επεσήμαναν την εσωτερική εργασία που ονομάζεται Project Titan και ο τελικός στόχος της οποίας ήταν να φέρει ένα αυτοκίνητο Apple στην αγορά.

Επιπλέον, η Apple προσέλαβε μια ομάδα περισσότερων από 1.000 μηχανικών και εμπειρογνωμόνων αυτοκινήτων από κορυφαίους κατασκευαστές στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να εργαστεί στο έργο της, αλλά πιο πρόσφατα, η εταιρεία αποσυναρμολόγησε την ομάδα για να αλλάξει την εστίαση στο λογισμικό.

Παραδόξως, η Apple πίστευε ακόμα ότι ανταγωνίζεται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla, αλλά το επίκεντρο έχει πλέον μεταφερθεί σε ένα έργο που έχει πιο νόημα μακροπρόθεσμα και το οποίο πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι το 2021.

Συγκεκριμένα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα σε αυτό το σημείο, αλλά η Apple έλαβε πρόσφατα άδεια να δοκιμάσει αυτοκίνητα με self-driving στην Καλιφόρνια, πράγμα που θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι το έργο έχει ήδη φθάσει σε προχωρημένο στάδιο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *