ΑρχικήinetΝέο exploit απειλεί την Android συσκευή σας. Τι απαντάει η Google;

Νέο exploit απειλεί την Android συσκευή σας. Τι απαντάει η Google;

Σύμφωνα με ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας υπάρχει ένα νέο Android exploit το οποίο επηρεάζει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος της Google για κινητά.Android

Το όνομα αυτού; Cloak and Dagger. To συγκεκριμένο exploit επιτρέπει στους hackers να κλέψουν τα δεδομένα σας μέσω μιας κακόβουλης εφαρμογής που χρειάζεται μόνο δύο άδειες για να εισβάλει στο σύστημα σας και να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης και σε ευαίσθητες πληροφορίες. Οι άδειες είναι οι εξής δύο: BIND ACCESSIBILITY SERVICE (“a11y”) και SYSTEM ALERT WINDOW (“draw on top”).

Ενώ σε γενικά πλαίσια δεν είναι και τόσο εύκολο να επιτρέψουν οι χρήστες δικαιώματα πρόσβασης, οι εξειδικευμένοι hackers μπορούν να σας εξαπατήσουν και αφού ενεργοποιήσουν τις δύο άδειες θα εγκαταστήσουν το λογισμικό, θα κλέψουν τα δεδομένα σας από εγκατεστημένες εφαρμογές και εν τέλει θα λάβουν τον πλήρη έλεγχο της Android συσκευής σας χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Λίγο μετά την συγκεκριμένη αποκάλυψη η Google ανέλαβε αμέσως δράση και δημοσίευσε μια επίσημη δήλωση που εξηγούσε τι ακριβώς πρόκειται να κάνει για να αποτρέψει τέτοιου είδους επιθέσεις οι οποίες φαίνεται να επηρεάζουν όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος Android που βασίζονται σε Linux.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με τους ερευνητές τους οποίους μάλιστα ευχαριστούμε θερμά που φρόντισαν για την ασφάλεια των καταναλωτών μας και ήδη έχουμε ενημερώσει το Google Play Protect για να εντοπιστεί και να εξαλειφθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν. Πρόσφατα είχαμε ήδη δημιουργήσει νέες αναβαθμίσεις ασφαλείας για τα Andrοid O οι οποίες θα ενισχύσουν περαιτέρω την προστασία μας σε τέτοιου είδους ζητήματα».

Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη Android ενημέρωση θα διορθώσει αρκετές ευπάθειες αλλά επειδή η μέρα κυκλοφορίας της μπορεί να αργήσει, καλό θα ήταν να ελέγχουμε κάθε εφαρμογή πριν την εγκαταστήσουμε στη συσκευή μας.  

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS