ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Νέα κρίσιμη ενημέρωση ασφαλείας για τα Windows XP

Microsoft: Νέα κρίσιμη ενημέρωση ασφαλείας για τα Windows XP

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα μια άλλη εξαιρετικά περίεργη ενημέρωση ασφαλείας για τα Windows XP, η οποία με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να σχετίζεται με το patch για το WannaCry που κυκλοφόρησε η εταιρεία την περασμένη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, η νέα ενημερωμένη έκδοση είναι η KB982316 και δημοσιεύθηκε από τη Microsoft για όλα τα συστήματα με Windows XP στις 19 Μαΐου. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, φαίνεται ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση διορθώνει μια ευπάθεια από εργαλεία της NSA, που αποκαλύφθηκαν από τους Shadow Brokers.

Windows XP

Έτσι συνιστάται σε όλους όσους χρησιμοποιούν ακόμα το αρχαίο σύστημα να εγκαταστήσουν το patch το συντομότερο δυνατόν.

Η ενημέρωση είναι μόνο 492 KB και σύμφωνα με τη Microsoft, επιδιορθώνει ένα “ζήτημα ασφαλείας που έχει εντοπιστεί και το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν αναγνωρισμένο τοπικό εισβολέα να θέσει σε κίνδυνο το σύστημά σας και να αποκτήσει τον έλεγχό του”.

Η Microsoft δεν παρέχει κάποια άλλη πληροφορία σχετικά για αυτήν την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας, αλλά φαίνεται ότι η ίδια ενημερωμένη έκδοση κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2010 για όλα τα υποστηριζόμενα συστήματα των Windows.

Σε ένα KB που αναθεωρήθηκε τελευταία στις 10 Ιουνίου 2011, η Microsoft εξηγεί ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση επιδιορθώνει τη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών τηλεφωνίας Windows (TAPI).

Η πρώτη ενημέρωση που κυκλοφόρησε η Microsoft για τα Windows XP μετά το 2014 ήταν η έκδοση KB4012598 την προηγούμενη εβδομάδα.

Κυκλοφόρησε για την προστασία των υπολογιστών με Windows XP από το ransomware WannaCry, παρά του ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό έχει σταματήσει να υποστηρίζεται από την εταιρεία.

Καλό θα ήταν όλοι όσοι χρησιμοποιούν XP να ενημερώσουν άμεσα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS