ΑρχικήinetΤι συμβαίνει αν ανακατέψουμε σόδα, ξύλο και μικροκύματα;

Τι συμβαίνει αν ανακατέψουμε σόδα, ξύλο και μικροκύματα;

Τι μπορεί να συμβεί αν ανακατέψετε αναψυκτικό σόδα ή νερό με σόδα ψησίματος με μικροκύματα; Παρα κάτω θα το δούμε να συμβαίνει πάνω σε ένα ξύλο κοπής που χρησιμοποιούμε σε κάθε κουζίνα, αλλά δεν σας προτείνουμε να το κάνετε σπίτι…

Τα σχέδια που προκύπτουν ονομάζονται φιγούρες Lichtenberg, και το όνομά τους το πήραν από το γερμανό φυσικό Georg Christoph Lichtenberg. Δημιουργούνται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δημιουργούνται οι αστραπές στον ουρανό κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Σε αυτή την περίπτωση, τα μοτίβα διακλάδωσης εμφανίζονται από ένα ηλεκτρικά αγώγιμο διάλυμα σόδας ψησίματος, που τοποθέτησαν πάνω στο κομμάτι ξύλου, και καίγεται από μια πηγή υψηλής τάσης.

Καθώς σχηματίζονται οι διακλαδώσεις, παράγεται θερμότητα που στεγνώνει τις κοντινές επιφάνειες. Έτσι οι διαδρομές του καψίματος αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και οδηγούνται όπου υπάρχει περισσότερο αγώγιμο υλικό, δηλαδή σόδα.

Είναι ένα συναρπαστικό πείραμα, το οποίο δεν πρέπει να δοκιμάσετε στο σπίτι επειδή θα χρειαστείτε αρκετές χιλιάδες βολτ για να δημιουργήσετε τα στοιχεία Lichtenberg. Λίγες συσκευές στο σπίτι σας μπορούν να παράγουν τόσο μεγάλη ισχύ, όπως ο φούρνος μικροκυμάτων.

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=1UY0pbsHPHk

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS