ΑρχικήinetTο νέο λειτουργικό της Google Fuchsia που δεν βασίζεται στο Linux

Tο νέο λειτουργικό της Google Fuchsia που δεν βασίζεται στο Linux

Το Android και το Chrome OS προφανώς δεν επαρκούν για την Google, καθώς η εταιρεία φέρεται να αναπτύσσει ένα τρίτο λειτουργικό σύστημα που έχει το κωδικό όνομα Fuchsia. Η εταιρεία για περισσότερο από ένα χρόνο, γράφει το νέο λειτουργικό, και σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά το UI του νέου OS.

Είναι σαφές ότι η Google έχει μεγάλους στόχους για το Fuchsia, που ίσως ακόμη και να αντικαταστήσει το Android κάποια μέρα.Fuchsia

Η Ars Technica παρουσίασε το UI του Fuchsia. Αν και το λειτουργικό σύστημα υποτίθεται ότι είναι για συσκευές IoT, το UI δείχνει ότι η Google έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια. Το νέο OS δεν είναι ιδιαίτερα λειτουργικό, αλλά μας δίνει μια ιδέα σε αυτό που ονειρεύεται η Google.

Πριν ξεκινήσουμε, βοηθάει να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο

Το UI επικεντρώνεται σε μια κατακόρυφη κύλιση της οθόνης. Στο κέντρο υπάρχει μια εικόνα προφίλ, η ημερομηνία, η ώρα, η τοποθεσία σας και ένα εικονίδιο της μπαταρίας. Πάνω από αυτόν τον κεντρικό χώρο είναι οι “Ιστορίες” (Stories), που ευτυχώς δεν φαίνεται να είναι κάποιου είδους Snapchat.

Αντίθετα, είναι ένα μέρος για τις πρόσφατες εφαρμογές και τις ομάδες εφαρμογών σας. Παρακάτω υπάρχει ένα πλαίσιο αναζήτησης και μια επιλογή προτάσεων, όπως το Google Now, εκτός και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν launcher. Αγγίζοντας την εικόνα προφίλ σας θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης σε ορισμένες γρήγορες ρυθμίσεις.

Μόλις αγγίξετε μια από τις ιστορίες σας, θα μεταφερθείτε σε μια διεπαφή εφαρμογών πλήρους οθόνης. Αν κάνετε drag & drop ένα παράθυρο σε άλλο στην λίστα των ιστοριών σας, θα δείτε μια λειτουργία διαίρεσης οθόνης. Φαίνεται ότι μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερες από δύο εφαρμογές, σε μια κίνηση με την απλότητα ενός κινητού UI και  την δύναμη ενός επιτραπέζιου λειτουργικού συστήματος.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει όριο στον αριθμό των εφαρμογών που μπορείτε να τοποθετήσετε όλες μαζί, αλλά το νέο λειτουργικό κρασάρει αν υπερφορτωθούν πολλές εφαρμογές. Η Google θα μπορούσε φυσικά να περιορίσει τον αριθμό των εφαρμογών ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης σας. Θα μπορείτε ίσως να εργάζεστε μόνο με δύο εφαρμογές ταυτόχρονα σε ένα smartphone, αλλά σε τέσσερις σε ένα tablet.

Το αξιοσημείωτο του Fuchsia είναι ότι δεν χρησιμοποιεί το Linux ή το GPL – σε αντίθεση με το Android και το Chrome OS. Η διεπαφή και οι εφαρμογές του OS εγκαταλείπουν την Java για το Flopter SDK πολλαπλών πλατφορμών της Google.

Ουσιαστικά, η Google προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νέο, δικό της κώδικα για να κάνει την ανάπτυξη του νέου  λειτουργικού και ελπίζουμε να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στον τελικό χρήστη μακροπρόθεσμα.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS