ΑρχικήinetOTE Fiber to the Home: Οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι

OTE Fiber to the Home: Οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι

Νέο δίκτυο αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber to the Home – FTTH) ανέπτυξε πιλοτικά ο Όμιλος OTE στο Δήμο Αθηναίων. Παρέχοντας ταχύτητες Internet έως 1 Gbps, ο Όμιλος ΟΤΕ ανοίγει τον δρόμο για την Κοινωνία του Gigabit.

Στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου, τα καλώδια χαλκού αντικαταστάθηκαν πλήρως από οπτικές ίνες έως και τα σπίτια των καταναλωτών, σε επιλεγμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι, περίπου 50 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις απολαμβάνουν σήμερα σύνδεση COSMOTE FTTH συμμετρικής ταχύτητας έως 1 Gbps (1 Gbps download & 1 Gbps upload), εντελώς δωρεάν.OTE

Ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου OTE, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Θέλουμε οι πελάτες COSMOTE να απολαμβάνουν πρώτοι τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι νέες υποδομές. Στόχος του πιλοτικού έργου είναι να δοκιμάσουμε την αρχιτεκτονική FTTH σε live δίκτυο σταθερής, ώστε να ορίσουμε τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές, να “ακούσουμε” καλύτερα τον πελάτη μας, ιδιώτη ή επιχείρηση, και να χαρτογραφήσουμε αποτελεσματικότερα τις ανάγκες του. Ανοίγουμε το δρόμο για να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας για υπηρεσίες FTTH».

Το Fiber to the Home αποτελεί στρατηγικό στόχο και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου OΤΕ. Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος έχει εντείνει το κατασκευαστικό του πλάνο φέρνοντας τις οπτικές ίνες στις γειτονιές, για τη διάθεση πολύ υψηλών ταχυτήτων σταθερού internet με VDSL και VDSL Vectoring.

Ο Όμιλος OΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, αφού μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα €2 δισ. Επιπλέον, έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία (2017-2020) επενδύσεις ύψους €1,5 δισ., για να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS