Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Δοκιμάσαμε το Ubuntu GNOME 17.04 Final Beta

Μετά τις χθεσινές κυκλοφορίες του Ubuntu 17.04 Final Beta, αποφάσισα να δοκιμάσω το νέο (δεύτερο beta) Ubuntu GNOME 17.04 που κυκλοφόρησε με το νέο GNOME 3.24 περιβάλλον εργασίας.

Η τελική έκδοση του Ubuntu GNOME 17.04 που θα κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου θα κυκλοφορήσει με το GNOME 3.24 desktop environment. Αν και δεν είμαι φίλος των Ubundοειδών αποφάσισα να δοκιμάσω τη νέα beta, καθώς το GNOME 3.24 φέρνει πολλά ελκυστικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών, είναι και το Night Light.

To συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν θα μπορούσε να λείπει από το Ubuntu. Το Windows 10 Creators Update, το iOS της Apple και το Android της Google διαθέτουν την συγκεκριμένη λειτουργία που μπορεί να μειώσει αυτόματα την ποσότητα του μπλε φωτός που εκπέμπεται τις οθόνες των laptop οθόνες, τις οθόνες των υπολογιστών και των οθονών τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στο GNOME 3.24 οι προγραμματιστές αποφάσισαν να προσθέσουν ένα φίλτρο μπλε φωτός και ονόμασαν τη λειτουργία Night Light.Ubuntu GNOME 17.04 Final Beta

Διαπιστώσαμε ότι  υπάρχει μια ενημερωμένη εφαρμογή για το Ημερολόγιο, αλλά και η εντελώς νέα εφαρμογή για συνταγές, η  GNOME Recipes για αυτούς που έχουν μαγειρικές ανησυχίες…

Ωστόσο, ορισμένες από τις εφαρμογές που φέρνει το νέο Gnome έρχονται σε παλαιότερες εκδόσεις, λόγω κάποιων σφαλμάτων που δεν έχουν επιλυθεί κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας. Έτσι έχουμε το διαχειριστή αρχείων Nautilus 3.20.4, το λογισμικό διαχείρισης πακέτων GNOME 3.22 με υποστήριξη Flatpak 0.8, το GNOME Terminal 3,22, το Evolution 3.22 και το File Roller 3.22.

Αναμένουμε ότι μέχρι την επίσημη κυκλοφορία, όλες οι παραπάνω εφαρμογές θα είναι στην έκδοση 3.24.

Στις αξιοσημείωτες αλλαγές  που φέρνει το Ubuntu GNOME 17.04 final Beta, μπορούμε να αναφέρουμε και τον βοηθό συστήματος chrome-gnome-shell που είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή. Το Tracker search indexing engine είναι πλέον sandboxed. Τα gnome-icon-theme και gconf  δεν είναι εγκατεστημένα από προεπιλογή και υπάρχει μια πειραματική συνεδρία Wayland.

«Συμπεριλαμβάνεται μια πειραματική συνεδρία Wayland, αλλά δεν έρχεται σαν προεπιλογή. Εάν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει τα προγράμματα οδήγησης γραφικών ανοικτού κώδικα και θέλετε να δοκιμάσετε το Wayland, αποσυνδεθείτε, και επιλέξτε το GNOME στο Wayland από το μενού εργαλείων κάτω από την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης και συνδεθείτε ξανά.»

Το Ubuntu GNOME 17.04 final Beta έρχεται με το Linux kernel 4.10, το Mesa 17.0.1 3D Graphics Library, systemd-resolved σαν προεπιλεγμένο DNS resolver. Το νέο λειτουργικό χρησιμοποιεί swap files αντί swap partitions, και έρχεται με εγκατεστημένο το LibreOffice 5.3 office suite.

Αν θέλετε να κατεβάσετε το Ubuntu GNOME 17.04 final Beta για κάποια δοκιμή και δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την τελική κυκλοφορία του στις 13 Απριλίου, μπορείτε να κατεβάσετε τα Live ISO στα 64-bit ή 32-bit από τα παρακάτω links.

64-bit PC (AMD64) desktop image

32-bit PC (i386) desktop image

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *