ΑρχικήSecurityHackers ζητούν λύτρα από την Apple για να μην διαγράψουν iPhones

Hackers ζητούν λύτρα από την Apple για να μην διαγράψουν iPhones

Η Apple φέρεται να βρίσκεται υπό πίεση για να πληρώσει λύτρα σε μια ομάδα hackers που απειλούν να διαγράψουν από μακριά iPhones.

Οι hackers ονομάζονται “Turkish Crime Family.” Λαμβάνοντας υπόψη πόσο μεγάλη είναι η Αpple, οι hackers ζητούν ελάχιστα χρήματα από την εταιρεία, αφού το ποσό φτάνει τα 75.000 δολάρια σε Bitcoin. Εναλλακτικά η εταιρεία θα μπορούσε να δώσει 100.000 δολάρια σε κάρτες δώρων από το iTunes σύμφωνα με δημοσίευση του Motherboard.apple

Το γεγονός ότι οι hackers δημοσιοποίησαν την απειλή στα μέσα ενημέρωσης δείχνει ότι μάλλον επιθυμούν να κάνουν την Apple να ανησυχήσει περισσότερο, ενώ παράλληλα ενημερώνουν τους χρήστες ότι η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να πληρώσει.

Οι hackers διέθεσαν επίσης μερικά screenshots από υποτιθέμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ της ομάδας και των μελών της ομάδας ασφάλειας της Apple. Δημοσίευσαν επίσης ένα βίντεο στο YouTube που τους εμφανίζει να μπορούν να συνδεθούν σε κλεμμένους λογαριασμούς, να βλέπουν φωτογραφίες, αλλά και ότι μπορούν να διαγράψουν συσκευές από μακριά.

Ένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται ότι απέστειλε η Apple στους hackers τους ζητά να κατεβάσουν το βίντεο αναφέροντας παράλληλα:

“Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι δεν ανταμείβουμε εγκληματίες του κυβερνοχώρου επειδή παραβιάζουν το νόμο.”

Από την άλλη το Motherboard αναφέρει ότι τα στοιχεία που διαθέτει για το hack δείχνουν κάποια ασυνέπεια. Σε ένα από τα e-mail, ο hacker ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση σε 300 εκατομμύρια λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Αpple, ενώ σε ένα άλλο ο αριθμός φτάνει τα 559 εκατομμύρια.

Από την πλευρά της, η Αpple φαίνεται να διατηρεί την ψυχραιμία της. Οι hackers ωστόσο τους έχουν δώσει προθεσμία μέχρι τις 7 Απριλίου για να καταβάλουν τα λύτρα. Θα αρχίσει η διαγραφή iPhones μέσω του iCloud; Είναι αλήθεια ή όχι; Υπομονή και θα δούμε.

Η πίεση που φέρεται να ασκούν οι hackers στην Apple μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μάλλον δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πηγαίνουν και τόσο καλά.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS