ΑρχικήinetZorin OS 12 μισό εκατομμύριο λήψεις από χρήστες των Windows

Zorin OS 12 μισό εκατομμύριο λήψεις από χρήστες των Windows

To Zorin OS 12 είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα βασισμένο στο Linux. Σύμφωνα με ένα tweet της ομάδας ανάπτυξης, το λειτουργικό σύστημα ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο downloads.

Το Zorin OS 12 κυκλοφόρησε πέρυσι στις 18 Νοεμβρίου και βασίζεται στο Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus). Η ομάδα ανάπτυξης το αναφέρει σαν “τη μεγαλύτερη κυκλοφορία που έγινε ποτέ” και εισήγαγε μια εντελώς νέα εμπειρία στο Zorin Desktop που υπόσχεται να κάνει το PC σας πιο ισχυρό και πιο ευχάριστο στη χρήση.Zorin OS 12

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών από την κυκλοφορία του, το Zorin OS 12 έχει κατέβει πάνω από μισό εκατομμύριο φορές από την επίσημη ιστοσελίδα του, σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, η οποία αναφέρει ότι πάνω από το 60% των λήψεων προέρχονται από χρήστες Windows και Mac που επιθυμούσαν να αλλάξουν σε λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, βασισμένο στο Linux.

«Ακριβώς 4 μήνες μετά την απελευθέρωση, είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι το Zorin OS 12 έχει κατέβει πάνω από 500.000 φορές,” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πάνω από το 60% αυτών των downloads προερχόταν από χρήστες Windows και MacOS, αντανακλώντας την επιτυχία της αποστολή μας να φέρουμε τη δύναμη του Linux σε ανθρώπους που δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό ποτέ πριν.»

Να αναφέρουμε ότι μια πρώτη έκδοση Zorin OS 12 Lite θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Να αναφέρουμε επίσης ότι η συγκεκριμένη διανομή είναι πολύ καλή για να αρχίσετε να εξερευνάτε την πλατφόρμα του Linux, αλλά απέχει πολύ από αυτό που θεωρώ εγώ Linux.

Έτσι μπορούμε να προτείνουμε την διανομή σε αυτούς που σκέφτονται να δοκιμάσουν το Linux, να μάθουν μερικά πραγματάκια και μετά να μετακομίσουν σε κάποια άλλη διανομή που υιοθετεί περισσότερο την φιλοσοφία του Linux και όχι αυτή των Windows.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS