ΑρχικήinetΟι επεξεργαστές της Qualcomm θα κυριαρχήσουν στην αγορά;

Οι επεξεργαστές της Qualcomm θα κυριαρχήσουν στην αγορά;

Απ’ ότι φαίνεται οι κινέζικες κατασκευαστικές εταιρείες έχουν αποφασίσει να μετατοπιστούν από τα MediaTek-powered smartphone σε συσκευές με επεξεργαστές της Qualcomm. Κίνητρο της απόφασης θα μπορούσε να αποτελεί η εξαιρετική απόδοση των Snapdragon επεξεργαστών  και τα πολλαπλά προβλήματα ασφαλείας που προέκυψαν στην MediaTek.Qualcomm

Φοβούμενοι ότι η MediaTek θα μπορούσε να περιλαμβάνει το ελλαττωματικό λογισμικό στο εσωτερικό των επεξεργαστών με αποτέλεσμα την παραβιάση της ιδιωτικής ζωής τους, πολλοί καταναλωτές απέφυγαν να αγοράσουν συσκευές που είναι εξοπλισμένες με υλικό της εταιρείας.

Οι Oppo και Viv, δυο από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές smartphone στην Κίνα, έχουν υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό SoC λύσεις  από την Qualcοmm στο 4ο τρίμηνο του 2016 μειώνοντας έτσι την αναλογία των chipsets της MediaTek στη συνολική παραγωγή των smartphones.

Συγκεκριμένα, το 2016 πάνω από το 50% των 99,3 εκατομμυρίων smartphones που αποστέλλονται από την Oppo  τροφοδοτούνταν από την MediaTek ενώ της  Vivo άγγιζαν τα 77 εκατομμύρια. Φέτος, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού με την  Qualcοmm, η MediaTek σημειώνει πτώση του ύψους των 7,6%.

Τώρα μια τρίτη κινέζικη κατασκευαστική εταιρεία, η Meizu, υπέγραψε πρόσφατα μια συνεργασία με την Qualcοmm γεγονός που θα οδηγήσει στην επέκταση των Snapdragon-powered συσκευών.

Ουσιαστικά η απόφαση αυτή της Meizu οφείλεται στον έντονο ανταγωνισμό με την Oppo και την Vivo που έχουν ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούν με επιτυχία επεξεργαστές της Qualcοmm. Να σημειώσουμε βέβαια ότι το 90% των smartphones της Meizu τροφοδοτούνται από την MediaTek αλλά στο νέο τρίμηνο του 2017 η εταιρεία αναμένεται να χρησιμοποιεί Qualcοmm Snapdragon επεξεργαστές. Επομένως, το 2018 αν οι εξελίξεις συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς η Qualcοmm θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι της αγοράς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS