Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Μάθετε ποια υπηρεσία της Microsoft αποσύρεται…

Microsoft

Αν και πολλοί από εσάς πιθανότατα να μην το γνωρίζατε, η Microsoft διαθέτει το δικό της κοινωνικό δίκτυο που σχετίζεται με την κοινή χρήση κολλάζ φωτογραφιών με τους φίλους που διαθέτετε σε όλον τον ισότοπο.

Δυστυχώς όμως για εσάς που μόλις ανακαλύψατε για το So.cl, η Micrοsoft αποφάσισε να αποσύρει το κοινωνικό δίκτυο για κάποιον λόγο που η εταιρεία δεν θέλει να μοιραστεί. Βέβαια, δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβουμε τον λόγο. Η υπηρεσία δεν είναι πολύ πετυχημένη καθώς το μικρό ποσοστό των χρηστών που συμμετείχαν σε αυτή αποτελούν ζωντανή απόδειξη ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχιστούν οι ενημερώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά.

Σε σημερινή ανακοίνωση η Micrοsoft αποκάλυψε ότι το So.cl πρόκειται να ρίξει αυλαία στις 15 Μαρτίου χωρίς όμως να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση αυτή.

«Το Socl υπήρξε μια θαυμάσια διέξοδος για δημιουργική έκφραση των ανθρώπων που μοιράζονταν τις ίδιες απόψεις ή όχι. Μέσω της κοινότητας αυτής και εμείς δεχτήκαμε πολλά μαθήματα και λάβαμε νέες καινοτόμες ιδέες.» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

Χωρίς αμφιβολία το So.cl δεν θα λείψει σε πολλούς εφόσον ελάχιστοι ήταν εκείνοι που το χρησιμοποιούσαν. Το κοινωνικό δίκτυο που είναι παρόμοιο με το Google+ , δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 σε πειραματικό στάδιο πριν τελικά γίνει διαθέσιμο σε όλους τον Μάιο 2012.

Το So.cl είναι ένα έργο της  FUSE Labs της Microsoft  και δημιουργήθηκε με την βοήθεια φοιτητών του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, Συρακουσών και Νέας Υόρκης.

Παρόλο που η Micrοsoft δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των χρηστών του So.cl, θεωρείται ότι ο αριθμός δεν έφτασε ποτέ τις προσδοκίες της εταιρείας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *