ΑρχικήinetΤο 80% των χρηστών επαναχρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης

Το 80% των χρηστών επαναχρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης

κωδικούς-πρόσβασης

Πολλές φορές τυχαίνει να επιθυμείτε να συνδεθείτε σε μια ιστοσελίδα που δεν έχετε επισκεφτεί για καιρό. Πληκτρολογείτε λοιπόν το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας, πατάτε enter και ξαφνικά το Διαδίκτυο σας αρνείται την πρόσβαση! Λάθος κωδικός. Τότε επαναπληκτρολογείτε ένα άλλον παρόμοιο κωδικό πρόσβασης.

Λάθος και πάλι! Η πρώτη σας σκέψη είναι ότι μπορεί να πληκτρολογήσατε λάθος τον αρχικό κωδικό, την πρώτη φορά, οπότε τον ξαναγράφετε πιο προσεκτικά. Όμως και πάλι βγαίνει λάθος!  Τελικά καταλήγετε να πληκτρολογήσετε τόσους κωδικούς, που έπειτα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο κωδικό και να απαντήσετε σε ένα σωρό ερωτήσεις για να αποδείξετε ότι δεν είστε κάποιος απατεώνας hacker, που προσπαθεί να κλέψει τις ίδιες του τις πληροφορίες.

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να θυμόμαστε τόσους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικά site και μελέτες αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι χρήστες σκέφτεται έτσι!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα 1.000 ερωτηθέντων από την Keeper Security, περισσότερο από το 80 τοις εκατό των χρηστών, ηλικίας 18 και πάνω, επαναχρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς.

«Τα ευρήματα μας έδειξαν ότι η επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης σε διαφορετικές εφαρμογές είναι συχνή, η μέση ισχύς κωδικού πρόσβασης για κινητές εφαρμογές και ιστοσελίδες είναι χαμηλή και ότι οι περισσότεροι χρήστες σπάνια αλλάζουν τους κωδικούς πρόσβασής τους», έγραψε σε μια περίληψη των στοιχείων της έρευνάς της η Keeper Security.

Διαπίστωσαν επίσης ότι το 29 τοις εκατό των ερωτηθέντων μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης με δύο ή περισσότερα άτομα και ότι το 60 τοις εκατό των ανθρώπων που έπρεπε να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασης στις τελευταίες 60 ημέρες.

Η Keeper Security φυσικά, θα ήθελε να κατεβάσετε το app διαχείρισης κωδικού πρόσβασης της, οπότε είναι επόμενο να προσπαθούν να σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλεια για τον κωδικό πρόσβασής σας. Αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι αυτή η έκθεση αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την αλήθεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS