ΑρχικήsecurityΨεύτικα Pornhub app, κλειδώνουν τη συσκευή σας με ransomware

Ψεύτικα Pornhub app, κλειδώνουν τη συσκευή σας με ransomware

Pornhub-app

Τα ψεύτικα app για πορνό ιστοσελίδες, έχουν πολλαπλασιαστεί σε αριθμό τον τελευταίο καιρό.

Αντί να παρέχουν όσα υπόσχονται, αυτές οι επικίνδυνες εφαρμογές στην πραγματικότητα εγκαθιστούν κακόβουλα λογισμικά στη συσκευή σας. Οι χρήστες Android που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στο Pornhub στα smartphones τους, πολλές φορές εξαπατώνται και κατεβάζουν κακόβουλα λογισμικά.

Με το παρατσούκλι Android / FakeAV.E από τους ερευνητές ασφαλείας του ESET, μία ψεύτικη Pornhub εφαρμογή, υπόσχεται να παρέχει πορνογραφικά βίντεο, αλλά αντ ‘αυτού μολύνει και κλειδώνει τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών, απαιτώντας λύτρα για να τα ξεκλειδώσει.

Το Pornhub έχει ένα επίσημο app, αλλά δεν είναι διαθέσιμο στο Play Store εξαιτίας της στάσης της Google σχετικά με το πορνογραφικό περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που ενδιαφέρονται για τη λήψη του app μπαίνουν σε πιο ανεπίσημα καταστήματα εφαρμογών που τους αφήνουν εκτεθειμένους. Αυτό κάνει τη δουλειά πιο εύκολη για τους επιτιθέμενους.

“Όταν ξεκινήσει η εφαρμογή, αντί να δείχνει πορνογραφικά βίντεο, δείχνει στο χρήστη ένα μήνυμα που λέει ότι η συσκευή του πρέπει πρώτα να «ελεγχθεί για ιούς». Αφού κάνετε κλικ στο OK, το ψεύτικο AV, το οποίο είναι φτιαγμένο για να μοιάζει με το Avast, εγκαθιστά τον ιό.”

Εγκαθιστά ένα ransomware που κλειδώνει το smartphone σας και σας ζητά να πληρώσετε $ 100 σε Bitcoin για να την ξεκλειδώσει.

Σύμφωνα με το ESET, ο αριθμός ανίχνευσης ransomware στα Android έχει αυξηθεί από τον ένα χρόνο στον άλλο πάνω από 50%, με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείτε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Για απλά ransomware που κλειδώνουν απλά την οθόνη, όπως αυτή η ψεύτικη εφαρμογή Pornhub, το ESET συνιστά εκκίνηση του Android gadget σας σε ασφαλή λειτουργία και στη συνέχεια να καταργήστε την εγκατάσταση του κακόβουλου app. Το ESET έχει ενθαρρύνει τους χρήστες να εγκαταστήσουν ένα app ασφαλείας και να το κρατούν ενημερωμένο. Η εταιρεία συνιστά επίσης τη διατήρηση ενός αντίγραφου ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων.

Για να είστε ασφαλείς από τέτοιες ransomware επιθέσεις, αποφύγετε το κατέβασμα εφαρμογών τρίτων από άγνωστες πηγές εκτός του καταστήματος εφαρμογών, το επίσημο Google Play. Δεύτερον, αποφύγετε τη λήψη πορνό Android app έτσι κι αλλιώς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS