ΑρχικήUpdatesDEFT Zero για forensic analysis: Η πρώτη final έκδοση

DEFT Zero για forensic analysis: Η πρώτη final έκδοση

DEFT Zero: Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια ανάπτυξης η διανομή Linux DEFT που βασίζεται στο Ubuntu και διαθέτει εξειδικευμένα εργαλεία για forensic analysis κυκλοφόρησε την πρώτη final έκδοση.

Η διανομή DEFT (Digital Evidence & Forensic Toolkit) είναι μια προσαρμοσμένη διανομή του Ubuntu Linux και προσφέρει ένα εύκολο σύστημα που συμπεριλαμβάνει άριστη ανίχνευση και υποστήριξη hardware και μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές ανοικτού κώδικα για την αντιμετώπιση ψηφιακών περιστατικών και Forensic αναλύσεις.DEFT Zero

Η νέα έκδοση ονομάζεται DEFT Zerο και έρχεται στην έκδοση 2017.1. Είναι πολύ πιο συμπαγές και light, αλλά φέρνει μερικά χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά:.

“H έκδοση DEFT Zero 2.017.1 έτοιμη για λήψη. Επιτέλους μπορώ να ανακοινώσω ότι μια σταθερή έκδοση του DEFT Zerο είναι διαθέσιμη. Η DEFT Zerο είναι ένα μια light έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για να εκτελεί συλλογή ψηφιακών αποδεικτικών στοιχείων. Ανάμεσα στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη σε NVMExpress memory (MacBook 2015), eMMC και UEFI.

Η νέα έκδοση DEFT Zero απαιτεί σημαντικά χαμηλότερο χώρο στη μνήμη RAM και ένα CD-ROM ή ένα USB drive. Χρειάζεται περίπου 400 MB, με τα οποία μπορεί ακόμη και να τρέξει στη μνήμη RAM σε υπολογιστές με χαμηλούς πόρους hardware. Η διανομή βασίζεται στο Lubuntu 14.04.02 LTS.”

Για όσους ενδιαφέρονται:

Download DEFT Zero (2017.1)
Download manual in english

MD5: 8f3896cf01d375868972c1ca31d5214d

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS