Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Η υπερβολική ακτινοβολία στην Fukushima κατέστρεψε ρομπότ καθαρισμού

Ένα ρομπότ που στάλθηκε στον αντιδραστήρα στη Fukushima (Φουκουσίμα) για να επιθεωρήσει και να καθαρίσει το πυρηνικό εργοστάσιο αναγκάστηκε να τελειώσει απότομα την αποστολή του μετά από την υπερβολική ακτινοβολία που δέχθηκε, η οποία του «έψησε» την κάμερα.

Fukushima

Σύμφωνα με το Associated Press, ήταν η πρώτη φορά που ένα ρομπότ εισήλθε στον αντιδραστήρα της μονάδας 2 μετά το σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Το ρομπότ καθαρισμού ανεκλήθη μετά από μόλις δύο ώρες από την αποστολή του αφού είχε υπομείνει μια εκτιμώμενη ακτινοβολία των 650 sieverts ανά ώρα, σύμφωνα με την ανάλυση του θορύβου των εικόνων που μεταδίδονταν από το ρομπότ πριν από την κάμερα του σκοτεινιάσει. Το ρομπότ έχει σχεδιαστεί για έως και 1.000 sieverts σωρευτικής έκθεσης.

Το Associated Press αναφέρει ότι αυτό το επίπεδο ακτινοβολίας σκοτώνει αμέσως ένα ανθρώπινο ον. Μόλις οι κάμερες άρχισαν να δυσλειτουργούν, η ομάδα αποφάσισε να τραβήξει το ρομπότ πίσω πριν χάσει τον έλεγχό του εντελώς. Εικόνες που έχουν ληφθεί από το θάλαμο πριν από την βλάβη του ρομπότ έδειξαν στρώματα λιωμένου χρώματος, τη μόνωση των καλωδίων, και μεταλλικά κάγκελα.

Η Tokyo Electric Power Company είπε ότι το ρομπότ αναπτύχθηκε για να παρατηρήσει και να καθαρίσει την δίοδο με ένα ακροφύσιο νερού υψηλής πίεσης και έτσι η ομάδα θα μπορούσε να στείλει ένα άλλο ρομπότ για να εκτιμήσει η δομική βλάβη. Τραβώντας όμως το πρώτο ρομπότ νωρίς σημαίνει ότι το μηχάνημα παρακολούθησης θα έχει περισσότερη δουλειά να κάνει μέσα σε λιγότερο χρόνο, αφού και οι δύο ρομπότ έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν την ίδια ποσότητα ακτινοβολίας.

Τα υψηλά επίπεδα της ακτινοβολίας μπορεί να φαίνεται ανησυχητικά, αλλά υπάρχει μια καλή είδηση: δεν υπάρχουν αναφορές για νέες διαρροές από το εργοστάσιο. Αυτό σημαίνει ότι η ακτινοβολία δεν πρέπει να επηρεάζει τις κοντινές κατοικημένες περιοχές. Τα υψηλότερα επίπεδα της ακτινοβολίας θα μπορούσε επίσης να σημαίνουν ότι το ρομπότ πήγε πιο κοντά στον ακριβές σημείο της πηγής της ραδιενέργειας και έτσι το επόμενο που θα σταλεί έχει καλύτερη δυνατότητα να αφαιρέσει σωστά το λιωμένο καύσιμο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *