ΑρχικήinetΑποτελέσματα πωλήσεων smartphone για το 2016

Αποτελέσματα πωλήσεων smartphone για το 2016

H Kantar Worldpanel κυκλοφόρησε μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι η Apple είναι η κορυφαία μάρκα smartphone για το 2016 στις δύο μεγάλες δυτικές αγορές, τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία. Η ζήτηση των iOS αυξάνονται συνεχώς σε όλες τις αγορές εκτός από την Κίνα.smartphone

Από τη άλλη πλευρά, η ζήτηση των  Android αυξήθηκε σε αρκετές χώρες αλλά όχι στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστραλία παρόλο που διαθέτουν μεγαλύτερο οικοσύστημα από τα iOS.

Η Samsung κατέκτησε την πρώτη θέση στην Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, δηλαδή τις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Huawei. Η Apple δεν κατάφερε να λάβει την πρώτη θέση στην Κίνα, την οποία κατέκτησε η Huawei. Στις ΗΠΑ, τα iOS αντιπροσωπεύουν το 44,4% του συνόλου των πωλήσεων smartphone του τέταρτου τριμήνου του 2016, άνοδο έως και 39,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Τα Android κατέχουν το 54% του συνόλου των πωλήσεων με πτώση 4,7% σε σύγκριση με το περσινό τρίμηνο.

Παρά το σκάνδαλο του Galaxy Note 7, η Samsung κατάφερε να διατηρήσει ένα μερίδιο του ύψους 28,5% με πτώση 0,9% από το προηγούμενο έτος. Κατά το τέταρτο τρίμηνο, το Galaxy S7 ήταν το τρίτο smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις γεγονός που φαίνεται να μην επηρεάζει την απόφαση της Samsung για την καθυστέρηση της έναρξης του Samsung Galaxy S8.

Στη Μεγάλη Βρετανία, τα Android αντιπροσώπευσαν το 50,6% του συνόλου των πωλήσεων smartphone σε σύγκριση με το 47,6% των iOS. Ουσιαστικά, τα Android μειώθηκαν ελαφρώς από το 51,9% του τέταρτου τριμήνου του 2015 ενώ τα iOS κατάφεραν αύξηση 9%.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS