ΑρχικήinetOpera 43 η ταχύτερη έκδοση που κυκλοφόρησε ποτέ

Opera 43 η ταχύτερη έκδοση που κυκλοφόρησε ποτέ

Μόλις κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του browser Opera 43. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για την ταχύτερη έκδοση που κυκλοφόρησε ποτέ, με χαρακτηριστικά άμεσης φόρτωσης σελίδας (instant page loading) και Profile Guided Optimization (PGO).Opera 43

Η εταιρεία αναφέρει:

“Δεδομένου ότι το περιεχόμενο ιστοσελίδων γίνεται όλο και πιο “βαρύ”, τα προγράμματα περιήγησης θα πρέπει να φορτώνουν τις σελίδες όλο και πιο γρήγορα για να συμβαδίσουν με τις προσδοκίες του χρήστη.

Πέρυσι, η εφαρμογή Οpera έγινε πολύ πιο γρήγορη με χαρακτηριστικά όπως ad-blocking, βελτιστοποίηση της ταχύτητας φόρτωσης σελίδας και ταχύτερης εκκίνησης. Σήμερα, με την άμεση φόρτωση σελίδας και το PGO, προσθέτουμε άλλη μια ώθηση που θα απογειώσει το χρόνο φόρτωσης.

Πώς λειτουργεί το instant page loading

Η άμεση φόρτωση σελίδας ή instant page loading είναι μια τεχνολογία που προβλέπει ποια ιστοσελίδα πληκτρολογείτε στη γραμμή διευθύνσεων. Μόλις αναγνωριστεί, αρχίζει τη φόρτωση της ιστοσελίδα στο παρασκήνιο πριν ακόμη πατήστε το enter.

Το χαρακτηριστικό instant page loading γίνεται πιο έξυπνο την πάροδο του χρόνου μαθαίνοντας τα URL που οδηγούν σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Για παράδειγμα, αν πληκτρολογείτε το “nyt.com” πολλές φορές το χαρακτηριστικό θα το γνωρίζει και θα αρχίσει τη φόρτωση των New York Times στο παρασκήνιο. Επιπλέον, όταν κάνετε αναζήτηση για κάτι από τη γραμμή διευθύνσεων, θα φορτώνει τα πιθανά αποτελέσματα στο παρασκήνιο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα βελτιώσει τις επιδόσεις στην τελευταία έκδοση του Opera είναι το Profile Guided Optimization (PGO). Το PGO είναι μια τεχνική compiler που θα κάνει το λογισμικό που εκτελείται σε Windows πολύ πιο γρήγορο. Με το PGO, μπορούμε να διδάξουμε τον compiler ποια script χρήσης είναι σημαντικά και έτσι ο Οpera θα μπορεί να τα εκτελέσει γρηγορότερα, χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερη CPU.

Το χαρακτηριστικό PGO βελτιστοποιεί τα πιο σημαντικά μέρη του προγράμματος περιήγησης, και φέρνει μερικές σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα. Με αυτή την τεχνολογία, την εκκίνηση γίνεται 13% πιο γρήγορη. Επίσης, ο κινητήρας του προγράμματος περιήγησης έχει πολύ καλύτερη απόδοση, βελτίωση 60,3% σε σύγκριση με το Οpera 42, JetStream (7,7%), και Octane (3,35%).

Διαβάστε περισσότερα

Κατεβάστε την εφαρμογή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS